Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 889815
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
18.10.2019 17:40 - Вярата отвътре – шесто изложение
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.10.2019 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Онзи, който следва истината, прави Отец видим за себе си. Онзи, който говори истината, има общение с Духа, и Бог му се разкрива.

Изявяването и прославянето на Божието име е свято задължение за всеки вярващ. Всеки, който всеотдайно обича истината, става способен да узнае същината в скритите действия на Духа.

***
Чрез съзерцание в безмълвие, можем да влезем в Божието присъствие и да успеем да се докоснем дори за миг до Неговата същност. Тогава ще изоставим всички други практики, правила, предписания….

Безмълвието е нашето състояние в Духа. Когато развием истинска любов към Бога – тогава нашият дух се слива в едно с Духа на Бога.

***
Само онзи вярващ, който с всеотдайност и търпение се е посветил на истината на Божието Слово и неговото старателно изследване, както и на самия Бог, може правилно да изучава свещените библейски книги. На такъв даже няма да се налага да ходи в богословско училище, защото Духът ще го учи на всичко, което му е потребно.

***
Ако Отец те докосне с Духа си, ти започваш полека да губиш човешката си природа. За търсещия Бога, умъртвяването на човешката плътска природа - която се явява голямата пречка да преживеем Божията любов - е много важно. Защото, старият плътски човек, преди да бъде съблечен и да узрее във вярата, е големият враг на Бога – бунтовен, непокорен, гневен, блуден, себичен, неразумен, безсърдечен, мразещ и готов да погуби ближния.

***
Бог Отец ни показва пътя в истината чрез Словото си.
Всеки, който изпълнява Словото и прославя с делата си Господното име, кара Отец да благоволява в него. Всеки, който се заема да хвали Божието име, ще отстрани всички беди, страхове и препятствия, защото Божието име е превъзвишено над всички и всичко.

***
В този свят, ако имаше живот без смърт, нямаше да има вечен живот след смъртта. Сега, поради обещаното възкресение, чрез смъртта ще ни се даде нов живот, който е вечен.

***
Източник: По материали, заимствани от лекции на Елеазар Хараш, след направена сериозна редакция, за да бъдат християнизирани. Заглавието, подредбата, промените и добавките са от мен (pentecost).




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене