Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887167
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
13.02.2019 15:16 - Вярата отвътре – второ изложение
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9919 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 13.02.2019 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Бог силно желае да се превърне в нашата реалност и прави какво ли не, за да ни накара да му отворим вратата на нашето сърце. Понякога обаче ни се струва, че Бог се крие и се питаме: Защо Бог крие лицето си?”
Много просто: За да усили нашето търсене към Него. Твърде е вероятно, Бог затова и да е създал Вселената – за да търсим само Него като Създател; да видим – въпреки блясъка и удивителността на цялото Творение - колко бледнеят светът и необятният космос пред Божията слава, защото те са само малка част от Неговата проявена творческа енергия. Чрез Творението, Бог ни привиква при себе си.

***

Вдъхновението, т.е. изпълването с Божия Дух, е тесен поток от блестяща светлина, която извира от реката на едно необятно и вечно, истинско помазание от престола на Отец. Вдъхновението е река от светлина. То превъзхожда обикновения човешки ум и е начало на съграждането на Христовия ум в нас.

***

Христовият ум се ражда тогава, когато умре нашият плътски ум. С Христовия ум можем да погледнем зад завесата на света и да усетим присъствието на Отец. За разлика от него, фрагментираният човешки ум в слепотата си разделя и разграничава, докато Христовият ум събира нашия човешки дух и Божия Дух в единство. В нашето бъдещо съществуване на вечен живот в нетленни тела ни чака обширно море от Божия мъдрост.

***

В духовното воюване - било изцеление от болести, било изгонване на нечисти духове, било вършенето на чудеса - цялата работа я извършва Божият Дух, който стои зад пределите на нашето разбиране, а ние просто наблюдаваме как всичко се случва. Като служители на Всевишния Бог, нека не си мислим, че ние самите сме способни да направим каквото и да е. Защото, без Бог да е с нас, ние не можем да направим и една крачка в духовното воюване, изцеленията и чудотворстването, но ни е трудно да го осъзнаем и приемем поради превъзвисяването на егото ни.

***

Да живеем в Бога е прекрасно, но понякога това може да се окаже твърде себично. Налага се да покажем и на другите Пътя на Живота, за да може и те да заживеят в Бога и при възкресението на мъртвите да получат своето нетленно наследство. Господ Иисус ни показа пътя към Отца и чрез учението си ни даде шаблона, който да следваме, за да станем един ден и ние Божии синове и дъщери, наследявайки вечния живот.

***

Източник: По материали, заимствани от лекции на Елеазар Хараш, след направена сериозна редакция, за да бъдат християнизирани. Заглавието, подредбата, промените и добавките са от мен (pentecost)




Гласувай:
3



1. codetroina - откачени..брътвежи на луди хора...без работа..
13.02.2019 18:30
ние НЕ сме евреи, тъпотъпунгер, бягай оттук..бързооо..
цитирай
2. pentecost - codetroina, благодаря ти,
13.02.2019 22:18
че се отби в блога ми както и за топлите и мили думи, които изказа :) Дано Бог доведе и теб до спасение, защото той иска всички да се спасят и никой да не погине. Ще се помоля за твоето вразумление. Хубава вечер.
цитирай
3. codetroina - :-)))) многоо си мил..ха...
13.02.2019 23:30
дообрее дее..да има Любов!
извинявай, няма повече...
цитирай
4. pentecost - А, така...
14.02.2019 16:01
Радвам се и приемам да има Любов въпреки различията във възгледите, несходство в характерите (и блоговете), цвета на очите и всичко останало....:) Защото, любов ако нямаме, нищо не сме.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене