Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887171
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
15.08.2013 01:55 - Благославяне на Мария и Йосиф
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2227 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 14.05.2014 05:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Благословена между жените е Мария, в която Бог показа благоволение и определи именно тя да зачене не чрез мъж, а от Святия Дух, и да роди Помазаника (Христос) Исус, Божия Син. Чрез нея се даде човешка плът на Божието Слово, за да може Той да живее сред хората, да ги поучава и да им открие дара на спасението и вечния живот.

Да благодарим на Бога, че Той намери за нас подходящ човешки съсъд, който да бъде употребен за Божия прослава. Защото галилейското момиче Мариам се подчини на Божията воля в послушание и смирение, и изпълни Неговото поръчение, предадено й от архангел Гавраил. Почитаме нейната памет и я благославяме, без да прекаляваме и да се увличаме в поклонство на човеци. Нека тя бъде за пример на днешните жени да живеят богоугодно, смирено и праведно; да вършат Божията воля и да изпълняват Божието Слово.

Почитаме и дърводелеца Йосеф, законният съпруг на Мариам, който, докато беше сгоден за Мария, се смири пред Бога, приемайки свръхестественото зачатие на бъдещата си жена за истинно и по Божие благоволение. Той не я остави поради ревност и срам, нито я обвини в прелюбодейство, за което щяха да я убият с камъни. Също така, помогна за отглеждането на Исус, даде му занаят и бащина подкрепа. След раждането на Помазаника, Бог изобилно благослови Йосиф и Мария с потомство - Исусовите братя и сестри, за които научаваме в Евангелията.

Слава да бъде на Всемогъщия Бог, сега и за вечни векове, Амин.




Гласувай:
1



1. pentecost - На 15ти август
15.08.2013 04:45
всяка година българските православни псевдо-християни честват Успение Богородично, демек смъртта на Мария, майката на Исус. Те вярват, че след смъртта си Мария е възкръснала и се е възнесла на небето, където стои дори над ангелите и херувимите. Така поне твърди църковното им предание, което за мен лично е измислица и противоречи на Библията. Но всеки е свободен да вярва каквото си иска. Уви, повечето Марии, които познавам са проклети и леки жени, и не си заслужават името. Затова няма и да ги поздравявам.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене