Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887216
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
01.05.2012 22:29 - Що е то истинско християнство?
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5271 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.03.2016 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Или религията срещу Христос
Христос на земята днес - това е Църквата! Властта на Бог на земята - това е Църквата. Това сме ти и аз, и нашите братя и сестри. Религията обаче някакси отделя Църквата от Христос, невястата от младоженеца и така отнема от нас Божествената ни власт и сила да вършим делата на Исус - спасяване на погиналите. Истинската Църква е едно с Христос. Ние сме тялото и властта на Христос на земята, а сам Христос е глава на Църквата.

Затова Господ Исус Христос трябва да е не само основата на нашия живот, но и градежът - това, което правим през целия си живот, за да бъдем наистина християни: "И сега аз не живея, но Христос живее в мен" Да си вярващ - това е да вярваш в Исус Христос. Почти всички ходещи на църква са вярващи. Но да си християнин - това е много повече. В истинския смисъл на тази дума - Ти трябва да бъдеш Словото (Христос) в плът тук и сега на тази земя - това е твоето най-висше призвание. Всичко, което пречи да живееш точно сега и винаги в това най-висше от Бог призвание за теб, е слама и плевели, които ще се хвърлят в огъня да изгорят в Съдния ден, когато ще отговаряш пред Всемогъщия как си живял. Тогава ще осъзнаеш суетата и безсмислието на всичко, в което си се посвещавал, но то не е прославяло Бог, защото Бог не е бил там чрез Божието присъствие, Неговата слава и говорене в теб. Там не е било и твоето покорство на Божието призвание да си истински християнин, а не фалшив; посветен на Бог да слушаш гласа Му, ходещ с Него в Духа -ето това е най-висшето и върховно щастие в този и в идващия свят.

Къде си, Господи, в моя живот? Всички вярващи трябва да задаваме този въпрос на Господа и да продължаваме да викаме към Него ден и нощ докато ни отговори преди да сме предприели да вършим нещо за Божието дело. Има толкова пропилени животи. Хората пропиляват живота си в суетата на ежедневието. Вярващите пропиляват живота си, ходейки на църква без да са преживели и видели присъствието Му в църквите и в живота си. За кого живея? За себе си или за Бог.? Наистина ли живееш за Бог или се опитваш да се убедиш, че е така? Бог казал ли ти е да правиш това, което си мислиш, че правиш за Него? Или нямаш посвещението и жаждата в сърцето си да получиш лично от Него призванието си?

Всички църкви и вярващи, които нямат огъня и присъствието на Святия Дух, са част от религията и религиозната система, която е не само безполезна, но и вредна за Божието царство. Къде е присъствието и славата на живия Бог в твоя живот?!

Християнската религия е вяра в Бог, но лишена от Неговото присъствие, общение, царство и слава. Истинското християнство е Словото (Христос) вселено, обитаващо, изобразено, общуващо и царуващо в сърцето на човека. Християнската религия говори за Бог, при това казва и много верни и правилни неща. Но в истинското християнство Бог говори за Себе Си чрез хората, в които обитава. По същия начин всяко боговдъхновено говорене, проповядване и поучаване означава изговаряне на вдъхнато от Бога Слово, което много често съдържа и цитати от написаното Божие Слово -Библията, а не просто папагалско повтаряне на наученото от многократно прочитане, примесено с дълго подготвяна проповед или поучение. В този смисъл, всяко служение на Словото задължително трябва да е боговдъхновено (Бого-вдъхнато), а най-добрата подготовка на служителя е така да стои пред Бог в молитва и преклонение, че да получи нужното за църквата и за конкретни хора послание. Факт е, че често такива служители получават посланието от Бог за църквата в последния момент, когато застанат на амвона и тогава Бог говори и действа чрез тях.

В религиозните събирания много често има страх, дух на страх, който възпира вярващите да се влеят в потока на Божия водопад. Още повече, че присъстващите на религиозните събрания взаимно се насърчават в "голямото чакане за съживление", но ако някой поиска да се качи на Божия експрес - служение и правене на неща наистина значими за Бог, то другите го дърпат надолу и казват: "Това не е за теб! Няма да се справиш! Чакай за съживление заедно с нас, защото ние сме едно голямо семейство. Ако сега влезеш в служение и започнеш да правиш разни неща, ще бъдеш самотен и ще изглеждаш като луд в очите на всички!" Затова е правилно и благословено да стоим там, където е Бог. И ако някъде не Го откриваме (дори в църквата), то да се молим и викаме докато ни каже къде е, къде отива и тогава и ние да отидем там, за да Му се покорим. Останалото е едно мизерно и ниско съществуване на "оцеляване", водещо до духовна смърт и деградация, нямащи нищо общо с истинската вяра и християнски живот.

В заключение да обобщим: Истинското християнство не е посредственост и номиналност. Да си християнин не е да посещаваш църква, за да топлиш църковните пейки и да дремеш лениво (или да палиш свещи и да се кръстиш пред иконите). Да си християнин не е просто да си добър и морален човек. Да си християнин в най-християнския смисъл на думата е всекидневно да живееш и ходиш в реална връзка и взаимоотношение с Бог. Исус Христос да бъде изобразен в твоя характер и да вършиш Неговите дела и призвание за теб. И това да е приоритет номер едно в живота ти - това е да си християнин и това дава истински смисъл на живота на вярващия.

Изморен ли си от религия, в която Бог отсъства? Изморен ли си да ходиш на църква, но да не преживяваш Бог, докосването Му и любовта Му на дело? Омръзнаха ли ти фалша и имитациите, "християнските" програми и церемонии, имащи вид на голямо благочестие и велика служба за Бог, но в които Той отсъства? Тогава ти се нуждаеш от реална среща с Исус Христос. Това е възможно за теб! Всичко е възможно за теб, който вярваш в Бог и любовта Му!

Искреност, вяра и вик с цялото ти сърце Бог няма да пренебрегне! Той ще ти се открие и Словото Му ще оживее в теб. Животът ти ще придобие висш смисъл - Исус Христос и Неговото царство на земята, както е на небето! Бъди благословен!
***
Източник: http://teosfera.alle.bg/hristosilireligija/ (със съкращения; редактирано за яснота)




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене