Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887103
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
23.04.2011 00:21 - Исус каза: Правете това за мое възпоменание
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6251 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.09.2014 04:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Смисъл и значение на Господната вечеря за вярващите християни

1. Кръвта на Помазаника, пролята от него на кръста и по време на страданията му, ни помирява с Бог, защото изкупва (плаща цената за) нашите грехове. Заради нея, Небесният Отец ни прощава и ни дарява с Божията милост.

2. Кръвта на Помазаника разкъсва завесата на Божието обиталище - Светая светих - за вярващите и така значително улеснява общуването с нашия Небесен Татко, чието присъствие става отново открито и свободно достъпно за нас. За общението с Татко Бог ние повече нямаме нужда от човешки първосвещеник, а само от Господ Исус Помазаника, който като наш единствен посредник и застъпник, може да ни заведе при Небесния Отец.

3. Кръвта на Помазаника скрепява договора, който сме сключили с нашия Бог – Яхве Елохим, когато сме повярвали в Него и сме били кръстени чрез потапяне във вода като сме изповядали греховете си, и сме били простени от Божия Син. Поради това, ние сме длъжни да изпълняваме заповедите на Исус Помазаника от Новия завет: Да обичаме Господ Бог, да се обичаме един друг и да пребъдваме в Божията любов като спазваме учението на Помазаника, в когото телесно обитава цялата пълнота на Бога.

4. Чрез Кръвта на Помазаника ние ставаме членове на Помазаното Тяло на земята, и се приобщаваме към Божия народ от вярващи – Израел.

5. Кръвта на Помазаника е нашата връзка с Небесното Царство на Светлината.

6. Кръвта на Помазаника е нашето лекарство и съюзник в този паднал свят, чийто княз е сатана.

7. Кръвта на Помазаника е нашето най-силно духовно оръжие, което имаме срещу врага в духовното воюване, защото Кръвта на Помазаника е непобедима!

8. Кръвта на Помазаника ни помага да разбираме Божието Слово по-добре и да вникваме в неговия смисъл и послание, за да се приближаваме по-близо до Татко Бог.

9. Кръвта на Помазаника ни превръща в свещеници на Божието царство на земята като ни прави годни за служене на живия Бог и хората. Наш първосвещеник, наставник и учител е сам Божият Син.

10. Кръвта на Помазаника ни напомня за неговата жертвена и изкупителна смърт на кръста и неговото възкресение. Тя ни дава надежда за скорошното му повторно идване на земята.

11. Кръвта на Помазаника ни подготвя за сватбата на Агнето с неговата невяста - Църквата, която трябва да поддържаме чиста и неопетнена до идването на Жениха.

12. Като вярващи християни, имаме нужда да пием Кръвта на Помазаника редовно – първо, за да сме святи, дейни и плодоносни служители в Духа; второ, за да останем верни и праведни братя и сестри в събранието като не допускаме светът да навлезе в църквата, не се поддаваме на светски изкушения и не злословим един срещу друг.

13. Преди да пием от Кръвта на Помазаника, първо трябва да ядем от Плътта на Помазаника, за да изградим едно ново и подходящо тяло, което да може да приема Кръвта на Помазаника без да се уврежда. Това става чрез приемане на Господна вечеря.

14. Приемането на Господна вечеря е най-значимото християнско тайнство, дадено ни лично от Господ Исус Помазаника . То се извършва за негово възпоменание до завръщането му на земята. Тайнството се състои в разчупване и ядене на безквасен хляб, представляващ Плътта на Помазаника, и пиене плода на лозата*, представляващ Кръвта на Помазаника. Приемането на Господна вечеря е неделима част от Христовото учение. Много е важно предварително да изповядаме греховете си, да помолим за прошка и да простим на тези, които са ни наранили, за да не би да приемем осъждение върху себе си.

15. Тайнството на Господната вечеря укрепва и усилва вярата ни, и ни държи будни и внимателни в света. Чрез нея нашето помазано присъствено въздействие върху околните става силно осезаемо, а нашите молитви много по-ефективни.

16. Тайнството на Господната вечеря има за цел да промени както характера на вярващия, така и неговия начин на живот - от светски в духовен, от сетивна наслада към праведност и служене. Като християни трябва да помним, че след като започнем да приемаме Господната вечеря, извършването на грях от нас осквернява чистата и скъпоценна Кръв на Помазаника, чрез която сме били изкупени в неговата смърт на кръста, и опорочава неговия свят и безгрешен живот, който той е водил на земята.

17. Тайнството на Господната вечеря ни дава сила като вярващи да ходим в свръхестествената реалност на Всемогъщия Бог, за да бъдем победоносни завоеватели на нови територии на земята за Господ Исус.

18. Чрез редовно приемане на Господна вечеря, придружено от вяра, молитва, четене и слушане на Божието Слово, водене на свят християнски живот, и служене на хората с любов, ние имаме право ежедневно да изискваме, задействаме и прилагаме Кръвта на Помазаника в дома си, семейството, работата, служението си, целия си живот. Така Господ Исус ще бъде с нас навсякъде и по всяко време. Амин.

Ние приемаме с вяра горните твърдения за истинни и ги прилагаме в живота си на вярващи християни. Нека ни бъде според вярата! Слава на Всемогъщия Бог! Амин. 

*плода на лозата = натурален неферментирал гроздов сок ИЛИ слабо алкохолно вино разредено с вода 3:1, както е прието да се пие по време на юдейската Пасха; силно алкохолно вино да се избягва за Господната вечеря.
***

Вижте още: Служба за Господна вечеря - откъс  




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене