Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 889292
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
09.11.2016 15:55 - Битка на живот и смърт: Евроатлантизъм срещу Християнство
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3131 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 19.06.2017 17:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Или как Западът съсипва света заради безбожието си

Последните години на политическата сцена у нас постоянно се намира някой политик, който да говори с патос за т.нар. "евроатлантически ценности", мястото на България в Европа и т.н. А покрай изборите за президент у нас през 2016г тази тема отново бе на преден план.

Ще се постарая статията ми да не е изцяло политическа, защото моят блог принципно се занимава и разисква друга тематика. И поради това и този път ще се опитам да остана верен на себе си.

Отдавна ми се искаше да напиша нещичко по въпроса за евроатлантическите ценности и как те се вместват, ако изобщо, в живота на един вярващ християнин. Все още повечето държави в Европа са с население, претендиращо да е предимно християнско, макар това вече доста драстично и рязко да се променя с дни, ако не и с часове. За мен е явно, че моментът вече е назрял за тази публикация, а и се надявам този мой подтик да е по Божията воля. Държа да отбележа, че тук изразявам собственото си лично мнение и не претендирам за обективност, изчерпателност и дълбочина на материала. Пиша това, което смятам, че съм разбрал. Дали това разбиране е правилно, оставям на читателите да преценят. Не налагам, а само споделям мнението си тук.
=============================
Идеологията на евроатлантизма е основана на взаимодействието и сътрудничествоо между 28-те страни-членки на Европейския Съюз, от една страна, и Съединените Американски Щати и Канада, от друга, т.е от двете страни на Атлантическия океан, оттам и името ѝ. Да разгледаме двете страни на монетата, наречена евроатлантизъм.

1. Европейски Съюз (ЕС)

Тук няма да се спирам на историята, основаването и разрастването на Европейския съюз, защото не е предмет на разглеждане в случая. Само набързо ще спомена трите основни стожера, залегнали в идентичността на общността според официалната им позиция. Това са:

1. Древногръцка култура
2. Римско право
3. Просвещение

Нека накратко разгледаме всяко едно поотделно:

А. Древногръцка култура - по същество изцяло езическа и подчинена на демоничните божества, за които знаем от митологията. Всички сфери на живота - управление, религия, военно дело, философия, литература, театър, изкуства е пропито от езичество и демонизъм. Това заляга трайно и дълбоко в модерната европейска култура.

Б. Римско право - отново продукт на друга езическа култура, пряк наследник на древногръцката. Залегнало в основата на модерното европейско право.

В. Идеите на Просвещението - основната причина за моралния упадък и деградиране на европейската цивилизация в последните 200 години. Просвещението е пряк виновник за днешното масово безбожие, налагането на светската култура и слабото влияние на Църквата. То поставя на пиедестал човека и казва "Човекът е Бог", което е в паралел с възгордяването на Сатана ("Аз съм Бог") и неговото падение. Затова и Просвещението в основата си е сатанинско - то отрича върховенството на Бога, подстрекава към бунт и непокорство, отрича вечните истини на Словото. От него по-късно ще произлязат Хуманизмът и Пост-модернизмът, които в още по-голяма степен затвърждават неговите идеи и се отдалечават от вярата.

(Най-ярък пример за последствията от осакатяващото Просвещение е Франция. Тя е може би най-безбожната, бездуховна, светска и морално съсипана държава. Не случайно т.нар либерални и извратени идеи идват именно оттам. Но, разбира се, другите западно-европейски държави не са много по-назад от нея. Всички се извратиха.)

2. НАТО (Атлантизъм)

НАТО е преди всичко военна организация. Под прикритието на "блюстители на световния ред", държавите-членки на НАТО, особено най-големите начело със САЩ, използват военна сила и мощ предимно за:

- Грабеж на ресурси в други държави под претекст, че там има тероризъм, престъпен режим, опасни оръжия и т.н. Справка: Ирак, а сега и Сирия, където всичко е заради борба за контрол на петролните находища в района на границата с Израел.

- Наказание за неподчинение на държавите, дръзнали да се опълчат на евроатлантическите "ценности" или правещи неща, които са в разрез с интересите на НАТО и ЕС.

3. Християнство
В християнството нещата са ясни, предполагам, и няма да ги повтарям. Нека само добавя нещо, което като че ли често се пренебрегва както от външните, така и от самите християни, а именно: Християнството, освен на любов към Бог и към ближния, състрадание, прошка и милост, ни учи и на здрав разум, на това да бъдем разсъдливи, трезвомислещи, да не изпадаме в крайности, да сме почтени, честни, справедливи, да не участваме в заговори срещу невинните, да не замисляме зло на ближния, да не се присмиваме на страдащите, да не сме алчни за богатства и слава, да не сме суетни и да не се влияем от светските увлечения, а да се държим здраво за Словото.....Така погледнато, става ясно, че евроатлантизъм и християнство са тотално несъвместими.

Обобщение
С оглед на казаното дотук, можем да обобщим основните положения на евроатлантизма така:

- Евроатлантизмът е изцяло светско-езическа идеология, която отхвърля християнските ценности. Тя е против Бог и неговото Слово, и като такава спокойно можем да я определим като модерен сатанизъм.

- Евроатлантизмът е изграден на основата на алчността, подчинението, заплахата, омразата и разделението - все принципи на сатанизма. Нейни общи врагове са страни като Русия, Иран, Китай и всички други, които не споделят нейните пагубни идеи и държат да запазят своята уникална идентичност без да се кланят на чужди господари.

- Основна цел на евроатлантизма е да унищожи земята и човека. За целта тя използва методи да развращава морално и сексуално хората, да ги покварява, да ги превръща в безмозъчни зомбирани полу-човеци, които да се подчиняват безпрекословно на дадените им заповеди без право на мнение или критика. А земята унищожава чрез целенасочено създадени вредители, ГМО, отравяне на водите и почвите, химикали, неопазване на ресурсите и т.н.

– Евроатлантизмът е империалистичен по природа и незачитащ човешкия живот. Скрит зад псевдо-загриженост за сигурността и безопасността от военни конфликти и тероризъм, крайната му цел всъщност е да подчини всички народи, да граби безнаказано чужди ресурси, и да разпространява своята демонична доктрина, чрез която да срине устоите на традиционните общества с нормално мислене, а оцелелите инакомислещи да унищожи.

- Скрит зад псевдо-толерантност и признаване свободата на изява, евроатлантизмът предлага своите аморални ценности, а именно: издигане в култ на сексуалната перверзия като педерастия, педофилия, транс-сексуалност, кръвосмешение, смяна на пола, трети пол; пристрастяване към дрога и лекарства, изневяра, вулгарност, опростачване, затъпяване; преследване на християнството и истината, насърчаване на исляма, Ню Ейджа и други демонски учения.

Заключение
Според мен никой, определящ себе си като вярващ християнин, но изповядващ идеите на евроатлантизма, няма да влезе в Божието царство. Той отдавна е отстъпил от вярата, от Божието слово и така се е отрекъл от своя Господ. Пример за такива са най-вече американските и западно-европейските християни, или по-правилно псевдо-християни, които подкрепят собствените си политици-империалисти, грабители и губители на земята и човешкия род. У нас също започва да се наблюдава това социално явление както в светските, така и в християнските среди.

За съжаление, благодарение на родните продажници начело със Соломон Паси и неговия Атлантически клуб, тази бесовска идеология вече няколко десетилетия трови и мъти съзнанието и на нас, българите. Нейните пипала все по-дълбоко проникват в обществото и взимат своите жертви. А Църквата тук е слаба и страхлива, затова не смее да отстоява истината и да ѝ дава гласност; повечето висши духовници са се продали на политиците и бизнесмените за пари и облаги. Някои даже пък са във връзка с масонски и други тайни организации. А обикновеният масов номинален християнин, който е по-скоро езичник, набляга основно на честване на празници и ядене на гозби. Освен това притежава доста ограничено, почти никакво, разбиране на Божието слово и учението на Помазаника.

За нас християните трябва да има само един път, и това е Пътят на живота, довеждащ до спасение и вечен живот. Този път минава през вяра в Бог и Неговия Помазаник, живот според истините на Евангелието, морална чистота и благочестие. Всичко друго е от Сатана и неговите демони.

И за завършек нека заявя ясно и категорично думите:
Аз не съм евроатлантик и никога няма да бъда! А вие?
***
Източник: Авторски материал на pentecost. Може да бъде използван с разрешение от автора и посочена връзка към статията. Благодаря.




Гласувай:
4



1. tttttaaaaa - Нищо ново
09.11.2016 18:27
Тази цивилизация (Западната) е по принцип Протестантска. Индустриалният свят, настоящия капитализъм е протестантска измислица. Той носи особеностите, ценностите, мирогледа на протестанизма. Какво очакваш? Анализирай протестантството.
цитирай
2. pentecost - tttttaaaaa,
10.11.2016 10:02
не знам как реши, че западната цивилизация е протестантска като повечето западни християни са или номинални католици или атеисти или модерни езичници. Протестантите са далеч по-малко от всички тези групи взети заедно. Но да оставим това. Обясни ми, моля те, как измисли, че капитализмът е измислен от протестанти, дай малко история, имена, източници, а най-добре напиши постинг в твоя блог по тази тема, ще се радам да го прочета. И за кои протестанти точно говорим? Дали знаеш, че има 10 основни деноминации в мейнстрийм протестантвото, между които има известни различия. Та, уточнявай кои точно визираш.

Що се отнася до протестантските ценности - те са християнски все пак, при това доста по-изчистени от тези на нереформираните християни. Затова няма как да учат на греховност и поквара. Едни от най-големите противници на днешното морално извращение и поквара са именно от средите на протестантите, а не на католиците, нито на православните. Това е, което мога да ти кажа в момента. Благодаря, че се отби и изрази мнение. Хубав ден.
цитирай
3. thestranger1 - Западната цивилизация отдавна е ...
06.04.2017 21:03
Западната цивилизация отдавна е отхвърлила християнството като спасителен идеал и е издигнала в култ сатанизма и езичеството. Не съм протестант, но ми харесва ужасно много как разсъждават повечето протестанти на Запад, а и в България и съм солидарен с мнението на автора.
цитирай
4. pentecost - thestranger1,
06.04.2017 22:52
благодаря ти за коментара и за насърчението. Радвам се, че ти е допаднала статията ми. Разбира се, че не е нужно да си протестант, за да харесваш написаното. Вероятно има и протестанти, които пък няма да се съгласят с изразеното от мен мнение в публикацията. Надявам се всеки да открие по нещо за себе си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене