Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 889394
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
24.04.2011 04:37 - Поздрав за Христовото Възкресение
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8175 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 25.04.2016 18:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Поздравявам ви в името на живия, възкръснал Господ Исус Христос, Божия Син, който победи смъртта:
Христос възкръсна! Наистина възкръсна!

Да благодарим на Бога, че ние вярваме в един жив, възкръснал Господ. Това е добрата новина. Ето как тя е била съобщена от ангел Господен на хората, според написаното в Евангелието от Матей 28:1-8:

"А като се мина съботата, на първия ден от седмицата, дойдоха Мария Магдалина и другата Мария да видят гроба. И ето, стана голям трус, защото ангел от Господа слезе от небето и пристъпи, отвали камъка, и седна на него. Изгледът му беше като блескавица, и облеклото му бяло като сняг. И в страха си от него стражарите трепереха, и станаха като мъртви. А ангелът проговори, като каза на жените: “Вие не се бойте, защото зная, че търсите разпнатия Исус. Няма Го тук, защото възкръсна, както и рече: Елате и вижте мястото, където е лежал Господ. Идете скоро да кажете на учениците Му, че е възкръснал от мъртвите; и ето, Той отива преди вас в Галилея, там ще го видите. Ето, казах ви.”

Исус Христос не само умря на кръста за нашите грехове, но той възкръсна от смъртта и е жив и до днес. Исус каза чрез Йоан „бях мъртъв, и ето, жив съм вовеки веков, амин; и имам ключовете на ада и смъртта." И Господ Исус ни обеща, че ако вярваме в него и ние също ще възкръснем за вечен живот.

Бог Отец да ви благослови и поживи, Господ Исус да ви възкреси и да ви даде новото тяло, което е обещал и да бъдете завинаги в неговото присъствие, в името на Господа Исуса Христа! Амин.

Вижте още: Възкръсването на Помазаника и ние

image




Гласувай:
3



1. morningstar1 - Христос Воскресе!
24.04.2011 20:51
Честит празник!
Исус е нашата надежда за вечен живот. Можем само да се дивим на невероятната саможертва на Божият Син, за нас грешниците.
Бог с теб!
цитирай
2. pentecost - Честит празник
24.04.2011 22:00
и на теб, morningstar1! Бог да те благослови и да те опази!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене