Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887043
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
11.02.2016 14:38 - (Не)пуританско - втора част
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2949 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 12.02.2016 15:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Съвместно съжителство без брак
Съвместното съжителство без брак е друг пример за блудстване на двама души, но вече в по-зряла възраст. Всъщност, то е пряко продължение на предбрачния секс, но не водещо до брак. То може да е продиктувано от една от тези подбуди: Когато една двойка реши да „създаде семейство“ и да има деца ИЛИ когато една двойка реши, че вече няма да са само гаджета, живеещи отделно и виждащи се от време на време, а ще живеят заедно, защото много се обичат и не могат един без друг. Отново, проблемът и тук е, че сексът е незаконен, понеже събирането на двамата заедно не е според брачен договор. Двама души, които нямат законно сключен брачен договор нито пред държавата, нито пред Бога, извършват незаконни сексуални отношения т.е. грях. И макар че вече живеят заедно под един покрив и смятат, че са семейство, особено ако имат и деца, то съпружеските им отношения са нерегламентирани понеже са поставени извън Божия закон. Съответно, децата, родени в съвместно съжителство без брак, са също незаконни или т.нар копелета. Да си роден незаконно е проклятие и тежи върху детето за цял живот. Благословението пък е върху законно родените.

Някой някога на Запад, не много отдавна, е успял да втълпи на хората дебелашката лъжа, че сексуалните отношения са свободни и не подлежат на регистриране. Само че, така както човек трябва да регистрира колата си, имота си, бизнеса си, дори домашния си любимец, за да ги ползва законно, така би трябвало да е и с брака и сексуалните отношения. Бракът е договор с юридическа тежест, който урежда много неща, включително сексуалните отношения. Все пак живеем в общество, а не в гората, и трябва да се знае официално кой с кого живее, за кого е женен и т.н. Навремето, в „жестокия социализъм“, беше точно така даже и според гражданските закони на НРБ, но днес това остана само в Божия закон, който е неизменим. За огромно мое съжаление, се оказва, че към днешна дата, след 26 години преход към западен либерализъм, слободия, анархия и безбожие, България е на едно от челните места в ЕС по брой на двойки, живеещи без брак, а следователно и на незаконно родени деца. Това само подсилва неприятното ми усещане, че живея сред народ от окаяни безверници, независимо какво изповядват с устата си.


Извънбрачен секс, ходене на срещи
Най-накрая стигаме и до отношенията, касаещи брака. Извънбрачният секс, както името подсказва, е секс извън брачното ложе, с външни хора. Той се извършва от мъже и жени, които са семейни, в законен брак, но в един момент решават да правят секс с партньор, различен от законния им съпруг/съпруга. С други думи, такива хора са прелюбодейци/прелюбодейки, както видяхме това още в предната статия, защото извънбрачният секс Е прелюбодейство, а прелюбодейството е против Божия закон и неговото извършване е грях.

Ходенето на срещи, с цел намиране на различен сексуален партньор от законния, е сравнително модерна тенденция, която значително се улесни с навлизането на интернет и мобилните технологии. Нейното насърчаване от различни медии като списания, социални уеб сайтове, ТВ шоута, аудио клипове и др., и толерирането ѝ от обществото като цяло е меко казано притеснително. Извънбрачните афери вече се представят като нещо много вълнуващо, готино, яка тръпка, опресняване на брака и т.н. Схемите на Луцифер стават все по-новаторски и интелигентни. Но ходенето на срещи не е запазена марка само за семейни хора, разбира се. То се практикува доста и от несемейните, които основно търсят нови партньори за неангажиращ (предбрачен) секс и забавление, и евентуално след това мислят за брак, ако изобщо. Тогава естествено говорим за блудство.


Хомесексуални връзки и гей-бракове
Тук честно казано няма много какво да се каже, което да не е било казано досега от други преди мен. Най-просто казано, хомосексуалните отношения са гнусота пред Бога. И в Стария, и в Новия завет това е ясно заявено. Хомосексуалните хора са толкова окаяни, колкото са и блудниците и прелюбодейците, ни повече, ни по-малко. Не знам защо напоследък като че ли се отделя по-специално внимание на гейовете сякаш са нещо различно. Не са. И те се нуждаят толкова силно от спасение, колкото и всички останали грешници, споменати досега в статията.

Що се отнася до гей-браковете, това според мен е доста модерна концепция, породена от тяхното силно желание да бъдат признати за „нормални“ и равноправни членове на обществото. Сещам се за древна Спарта, където войниците са живели по двойки, но не съм сигурен дали са имали официален брак. А и те не биха могли да бъдат пример за подражание днес, поне на вярващите, защото са били езичници и са живели според тогавашните езически обичаи. Иначе в Библията такава концепция като брак между двама мъже или две жени просто няма, защото е немислима. Всъщност, в Петокнижието Бог Яхве категорично заявява на израилтяните, че не желае те да вършат гнусотиите, които другите народи преди тях са вършили и след това конкретно ги изброява в подробен списък. Това включва всички възможни сексуални извращения и перверзии, една от които е и сексуалните отношения с индивид от същия пол.

Заключение

Както видяхме досега, почти целият модерен свят е паднал в краката на блудните демони, които се радват с викове и крясъци за успешното си дело. Милиарди хора се изгубват в обятията на сексуалната похот. Животът в целомъдрие и сексуална чистота се приема с присмех за забавна отживелица, дори от вярващи. Църквата вече и тя не може да служи за пример за такава чистота, защото постоянно е разтърсвана от сексуални скандали. Разбиването на семейството е от съществено значение за Сатана още от времето на Адам и Ева. Блудството е основният инструмент, чрез който това се постига. От век на век и от поколение на поколение влиянието на блудните духове, изразено физически в разврата, се предава от майка на дъщеря и от баща на син без да намалява, а напротив – влошава се. Очакваме скоро идването на Содом и Гомора, версия втора. Именно затова, нека примерът на Лот и семейството му бъде винаги в умовете ни, а още повече онова, което се случи с непокаялите се закоравели блудстващи хора в неговия град.

Решението
В социален план, решението е брачната институция да бъде адекватно представяна пред хората като единственият законен начин за уреждане на съжителство между двама души. Бракът не е просто формалност или както мнозина казват "само един подпис, един лист, един пръстен".... Не! Бракът е много повече от това. Той е институция, чието хилядолетно съществуване винаги е било значимо за обществата, определящи се като цивилизовани. Но предвид настоящата деволюция на нравите и морала, и човечеството като цяло, е обяснимо промененото отношение към брака през последните десетилетия. Отхвърлянето и потъпкването на брачната институция е равносилно на житейска и религиозна анархия, признак за нисък морал и пагубна нравственост т.е. безбожие.

Иначе в религиозен план, сред вярващите решението е възвръщане към пуританство, основано на Библията, но без да се изпада в крайност. На практика, това би се осъществявало с
ранен законен моногамен хетересексуален брак, без предварително изгубена девственост и без перверзност. Какво значи това на прост език? Значи, хората да се задомяват, сключвайки законен брак пред държавата и Бога, след навършване на пълнолетие, но не по-късно от 19-25 години,(освен ако имат сила да се въздържат), да не са имали предишни сексуални отношения както един с друг, така и с други, т.е най-добре и двамата да са девствени. След като се оженят и започнат да имат сексуални отношения, да не се увличат по перверзни практики помежду си. Да си останат верни докрая и да не осквернят брачното легло с прелюбодейство. Да възпитат и децата си по същия начин. Звучи просто, но на дело е доста трудно и без Божията помощ е почти неосъществимо.

Покаяние, кръщение с вода и Дух, въздържание, себе-обуздание, водене на молитвен и църковен живот
За тези хора обаче, които по стечение на обстоятелствата не са могли да започнат живота си по гореописания начин, Бог в милостта си ни е дал изходен път. Нека да е ясно, че не искам тази статия да звучи осъдително. Никого не съдя. Само Словото може да осъди. Аз като вярващ мога единствено да изобличавам други вярващи, така както е редно един друг да се изобличаваме според заръката на ап. Павел. А невярващите мога само да побутна лекичко да тръгнат по пътечката, която ще ги отведе до вратата с надпис „Спасение“. Надежда винаги има, дори и за най-окаяния блудник, прелюбодейка или гей. Бог винаги ни дава изходен път за избавление, но никога не ни насилва. Оставя решението на нас дали да поемем по този път или да останем в греха и да продължим да затъваме. Осъзнаването и признаването на греха е първата и може би най-трудна стъпка. Мнозина се провалят именно там. Човек се двоуми и не предприема нищо, понеже не знае какво да очаква. Той има нужда от уверение и доказателство, че Божията сила ще проработи в неговия живот и ще го избави.

След това идва покаянието, кръщението с вода и Дух за опрощаване на греховете, последвано и от оставянето на греха. След като се кръстим със Святия Дух, очистването от демонската мръсотия, натрупана през живота ни, започва да се случва постепенно. По-късно идват въздържанието, себе-обузданието, кротостта, смирението. Не става от раз, а отнема време и е доста болезнено. Така както на тялото е нужно време за възстановяване след тежка операция, така на душата е нужно време за зарастване на греховните рани. Идва момент когато грехът, който ни е бил вързал, просто си отива. Редовната молитва също е много важна, за да поддържаме общението си с Помазаника и ангелите, които всеотдайно ни подкрепят.

Ако имате нужда от молитви конкретно за отказване от блудството и сексуалната перверзия, можете да отидете ТУК. Искрено се надявам четенето им да ви донесе реални ползи, а да не бъде просто едно упражнение на интелекта. Молитвите се четат задължително на глас.

Това е всичко по темата от мен засега.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pentecost - Бележки към статията
12.02.2016 15:36
Думата "копеле" е и книжовна и като такава има значение на "извънбрачно дете".
В жаргонния език "копеле" е обидна дума, която има различно значение, на "лош човек, мръсник". В статията е използвана в книжовното си значение. Децата са деца, но това не променя факта, че едни са родени в брак, други без, а това има огромно значение за самите тях и за родителите им.

Ето и линк към думата "копеле" в тълковния речник:

"rechnik /точка/ info"
цитирай
2. pentecost - И за финал,
17.02.2016 13:31
давам малко стихове, да поразсъждаваме върху тях:

1 Кор 6:9-10
Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Не се лъжете. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито хомосексуалистите, нито малакийците, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.

Евреи 13:4
Женитбата да бъде на почит у всички и леглото – неосквернено, защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците.

Откр 22:15
А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже.
цитирай
3. pentecost - Още малко цитати
17.02.2016 13:36
1 Кор 5:9-11
В писмото си ви писах да нямате общение с блудници, и не изобщо с блудниците на този свят или сребролюбците, или грабителите, или идолопоклонниците, тъй като тогава би трябвало да излезете от света.
Но сега ви писах да нямате общение с такъв, който се нарича брат, и е блудник или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител, или пияница, или хулител; с такъв даже да не ядете заедно.

Откр 21:8
А колкото за страхливите, невярващите, нечистите, убийците, блудниците, чародеите, идолопоклонниците и всичките лъжци, техният дял ще бъде в езерото, което гори с огън и сяра. Това е втората смърт.

Римл 1:26-32
Затова Бог ги предаде на срамни страсти — защото и жените им замениха естественото сношение с противоестествено.
Също така и мъжете, като оставиха естественото сношение с жената, се разпалиха в похотта си един към друг, вършейки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслужената отплата за своята заблуда.
И понеже те отказаха да познават Бога, Бог ги предаде на развратен ум – да вършат това, което не е прилично, изпълнени с всякакъв вид неправда, блудство, порочност, алчност, злоба; пълни със завист, убийство, свадливост, измама и злонамереност; клюкари, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, изобретатели на злини, непокорни на родителите си, безразсъдни, вероломни, без естествена обич, немилостиви; които, при все че знаят Божието постановление, че тези, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват онези, които ги вършат.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене