Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 889721
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
08.02.2015 20:59 - О, прелюбодеен и извратен род!
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3645 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.04.2016 15:25


Някъде дълбоко в душите си знаем, че това, което Бог казва в словото си чрез ап. Павел, е вярно, а именно:

"Бягайте от блудството. Всеки друг грях, който би извършил човек, е вън от тялото, но който блудства, съгрешава против своето си тяло." (1 Кор 6:18)

И още
"Или не знаете, че който се сношава с блудница, е едно тяло с нея? Защото Той казва: "двамата ще бъдат една плът."  (1 Кор 6:16)

Настоящата публикация е за плътолюбието и сладострастието, или казано иначе за сексуалната поквара и аморалност в наши дни.

Борбата с блудната страст“, както я наричат някои отци на вярата, е едно от най-големите предизвикателства за всеки човек, тръгнал по пътя на духовното извисяване към небесното царство. На по-модерен език спокойно бихме могли да наречем тази борба преодоляване на сексуално-перверзното поведение.“

Не малко християни добре знаят, че, подобно на всички останали, и т. нар. сексуални грехове отварят врата за действието на различни видове нечисти духове в живота на вярващия. Предбрачните, както и извънбрачните сексуални отношения, могат да бъдат пагубни за тялото, психиката, емоциите, и да оставят траен белег в живота на човек.

Предлаганият по-долу молитвен метод е за тези вярващи християни (особено новоповярвали), които, осъзнали собствената си греховност:

- биха искали да се избавят от духовното отравяне, причинено от минали сексуални грехове, т.е. изневяра и/или блудство

- биха искали да се освободят от настоящата си сексуална похот, развратничество и съблазън, водещи ги към грях

- биха искали да прогонят сексуалните сатанински натрупвания, придобити от сношаване с хора, които са поробени от сексуално-перверзна зависимост

- работят или са работили като секс-труженички в миналото

- често сънуват еротични сънища, имат постоянни сексуални фантазии, пожелания и мисли за чужди хора

Преди всичко, не се отчайвайте, ако врагът ви е подложил на такава дълбока аморална деградация. С помощта на тази молитвена програма и искрено покаяние от ваша страна, както и огромното Ви желание да оставите този начин на живот, ще дойде момент, когато ще бъдете издигнати до висотата на такава духовна чистота, каквато Бог е предвидил за вас след като сте го призовали за помощ. Изгубената благодат, получена първоначално при кръщението, ще бъде възстановена.

Препоръчително е преди да започнете молитвата, да прочетете в библиите си следните пасажи и да поразмишлявате малко върху тях: Левит 18:1-30 (т.е. цялата глава), Римл 1:18-32, Римл 6:11-22.

Изненадани ли сте от това, което прочетохте в тези пасажи? Уловени ли сте в робство в някое от тези неща? Всъщност, веригите на сексуалния навик са твърде слаби да бъдат почувствани докато не станат твърде силни, за да бъдат разрушени. Добрата новина е, че всички видове сексуално робство могат да бъдат преодолени чрез силата на Христовата кръв.

И така, нека да започнем.
***
Изповядайте на глас

"Ония пък, които са Христови, разпнали са плътта си със страстите и похотите." (Галатяни 5:24)

"И така, да не царува грехът във вашето смъртно тяло, та да не се покорявате на неговите страсти." (Римл 6:12)
***

Молитва за избавление от сексуални грехове

Подготовка

Небесни Татко, идвам при Теб в името на Господ Исус Христос – Божия Син, който взе върху себе си греховете на всички онези, които се покайват и го изповядват като Господ. Нека кръвта на Помазаника ме очисти от всеки грях.

Заявявам освобождение от всяка духовна и физическа нечистота, всяка сексуална нечистота, която е дошла върху мен чрез моите очи, моите уши и моя ум или чрез истинско, действително участие в греха.

Изповед и покаяние

Най-напред, Боже, се отричам и покайвам от всеки вид сексуален грях и нечистота, пожеланието на очите и похотта на плътта в моя живот. По-конкретно изповядвам следното:
- всякакъв вид сексуални копнежи, апетити и фантазии, които са незаконни и не според твоята воля;
-
всякакви сексуални перверзии и содомия, забранени от твоето слово - изнасилване, изневяра, безразборен секс, оргии, секс на публични места, честа смяна на партньори, ползване/предлагане на платени секс услуги, кръвосмешение, хомосексуалност, блудство, мастурбация, ексхибиционизъм и всякакви други подобни актове на неморалност, в които лично съм участвал/а;
-
всякакъв вид мръснишко общуване и вулгарен мръсен език, който съм използвал/а, съблазняване, виртуален секс, сексуални подигравки, сексуални намеци и шеги;
- сексуализиране на хора и предмети, нечиста еротична музика, нечиста еротична поезия, порнографска литература, порнографски филми и снимки, които съм гледал по интернет или по телевизията, или в списания и вестници, воайорство на живо (в стриптийз клубове, публични домове и др.).
Аз се отричам и се покайвам за всичко това в името на Исус Христос.

След това, Боже, изповядвам и всякакъв вид философии, учения, религии, изкуство, литература, медии, публични практики и отношения, както и начин на живот, които прославят и популяризират сексуално извратено поведение - в мисли, думи и в дела, които са противни на стандарта, който Ти, Господи, си поставил в твоето слово – Библията. Аз се отричам от всичко това и го оставям.

Най-накрая, Святи Отче, аз изповядвам и се отричам от всяко мое окултно въвличане в областта на сексуалния грях (Кама Сутра, Тантра, Даоизъм, сексуална магия, афродизиаци и др.), както и това на моите предшественици от двете страни на фамилията. Аз Те моля твоят Дух да ми открие всяка друга сексуална нечистота в моя живот, която съм извършил. Нека всичко това в моя живот бъде разрушено чрез Божия Дух.

Очистване

Аз мразя Сатана и неговите дела, и всичко, с което той се противи на Теб, Господи. Затова сега, в името на Исус Помазаника заповядвам на Сатана и всички негови зли духове да напуснат моето тяло, ум, душа, емоции, воля. Отричам се от всякакви нечисти духове на сексуална похот, която ме води към грях (може да кажете нещо по-конкретно, което сте извършили). Отричам се от княза на демонския секс и перверзност, и заповядвам на тези демони да ме оставят, в името на Исус Христос, моя Спасител. И всяка сексуална верига, с която Сатана ме държи, да бъде строшена чрез силата и огъня на Святия Дух, сега и завинаги. Амин.

Господи Исусе, искам да бъда свободен от сексуални грехове и похот, защото Ти си казал чрез апостола: От когото е победен някой, от него бива и поробен. Господи, не искам да ме побеждава грехът, не искам да ме поробва Сатана. Искам да бъда победен само от Теб. Искам само Ти да царуваш над мен. Искам да бъда само под твоя власт и да бъда укрепяван всеки ден със силата на Святия Дух. Нека от сега нататък моите интимни отношения бъдат водени според твоята воля. С това аз изземвам обратно всяка територия, която по някакъв начин Сатана е откраднал от мен - било в духа, душата или тялото ми, и ги предавам на Теб, Господи.

Отдаване и посвещаване

Аз предавам на Теб и моите чувства, емоции, желания, искания. Предавам се изцяло на Теб, освободен от нечисти желания, освободен от грехове, освободен от проклятия, освободен от Сатана, в името на Исус Помазаника!

Също предавам и тялото си в жертва жива, угодна на Теб, като мое духовно служение. Нека моето брачно легло да остане чисто и неосквернено. Нека тялото ми да бъде част от твоето Тяло и да бъда един дух с твоя Дух. Нека повече никога да не бъда едно с блудница и прелюбодейка, било то чрез физически контакт или контакт чрез медия.

Господи Исусе, направи ме да живея свят и чист живот. Нека бъда използван само за твоя прослава.

В името на Исус Христос се предавам в дух, душа и тяло, и Ти отдавам цялата слава и хвала. Амин!


Молитва за избавяне от порнографска зависимост

Господи Исусе, аз изповядвам, че съм гледал порнографски материали с цел да се стимулирам сексуално. Опитвал съм да удовлетворя моите сексуални желания, омърсил съм тялото си, душата и духа си. Изповядвам пожеланието на очите и похотта на плътта ми като грях пред Теб. Господи, прости ми. Измий ме със святата си кръв. Благодаря ти, че ме очистваш и ми прощаваш греха.

Аз се отричам от пожеланието на очите и похотта на плътта, и от всеки демон на похотливост, порнография и перверзия. Заемам се да унищожа всякакви предмети от моята собственост, които съм използвал за сексуално стимулиране, както и да премахна от мен всяка медия (телевизия, интернет, списания), която е била свързана с моята порнографска зависимост. Моля Те, Господи, да разрушиш всяка сатанинска връзка, която е позволила на тези неща да влязат в живота ми чрез неправилна употреба на тялото и ума ми. Заличи спомените ми от видяното и чутото в тази област и изгори мръсотията в душата ми.

Господи Исусе, предавам се на Теб и посвещавам себе си на обновяването на моя ум чрез Божието Слово, за да мисля чисти мисли. Изпълни ме, Господи, с твоя Свят Дух, за да имам сила да се въздържам и да не изпълнявам повече пожеланието на очите и плътта.

В името на Исус Помазаника заповядвам на всеки нечист дух на порнография, перверзия, сексуално пожелание и похот - вън от мен и живота ми! И повече не се връщайте при мен.

Отче, аз Ти благодаря и ти отдавам цялата слава, и се моля в името на твоя Син и наш Господ Исус Христос, Амин.

***
Преди да продължим нататък, искам да направя едно леко уточнение за това какво се разбира под "сексуална перверзия", тъй като за много хора перверзията е нещо много крайно, и самите те не се възприемат за сексуално перверзни, а всъщност спектърът на сексуалната перверзия е много по-обширен и включва дейности, които днес се приемат за нормални и за съжаление се извършват от мнозинството хора. Така например, в "сексуална перверзия" попадат всякакви нестандартни и експериментални видове секс дейности: съблазняване с еротично облекло или с разголеност на тялото, орален секс, анален секс, разучаване на секс пози, групов секс, хомосексуален секс, кръвосмешение, садо-мазо секс, секс играчки, стимулация/мастурбация, воайорство, стриптийз, секс с животни, и всички други перверзии, за които може да се сетите. Това прави около 80-90% от световното население сексуално перверзни. Повечето сексуално активни хора са в някаква степен - малко или много - перверзни. Невярващите безбожни хора са в по-голяма степен такива, но по-важното е какво се случва с християните, които са призвани към духовна и телесна чистота и святост. Всеки, който се въвлича съзнателно в сексуално-перверзна дейност е все още под властта на Сатана и неговите демони. Да не забравяме, че в нашия Господ Исус Помазаника нямаше никаква перверзия. Той остана чист и непорочен до края, неомърсен от страстите и похотите на тялото. Да бъдем като Него!
***

Молитвени утвърждения за отхвърляне на сексуалната перверзия
(изговарят се на висок глас, със съкрушено и разкайно сърце)

1. Благодаря на Бога за Неговата сила да избавя от всяко робство.

2. Аз избирам да се откъсна от всеки нечист дух на сексуална перверзия.

3. Аз избирам да се освободя от всяко духовно отравяне, произтичащо от минали мои грехове на изневяра и сексуална аморалност.

4. Аз избирам да се освободя от всяка родова сексуална сквернота на предците ми.

5. Аз избирам да се освободя от мръсотията на еротичните сънища и сексуалните фантазии.

6. Заповядвам на всяко нечисто и пагубно насаждение на сексуална перверзия в сърцето ми да напусне с корените си, в името на Исус Помазаника.

7. Всеки дух на сексуална перверзия, действащ срещу душата ми, да бъде парализиран и да излезе от живота ми, в името на Исус Помазаника.

8. Всеки демон на сексуална перверзия, назначен към мен, да бъде вързан, в името на Исус Помазаника.

9. Господи Боже, нека властта на сексуалната перверзия, угнетяваща душата ми, да бъде изгорена с Божия огън, в името на Исус Помазаника.

10. Всеки наследствен демон на сексуална перверзност в живота ми, да бъде улучен от огнените стрели на Святия Дух и да остане постоянно вързан, в името на Исус Помазаника.

11. Заповядвам на всяка власт на сексуална перверзия да застане срещу себе си, в името на Исус Помазаника.

12. Господи Боже, нека всяка демонична крепост, построена в ума ми от духовете на сексуалната перверзия, да бъде съборена, в името на Исус Помазаника.

13. Нека всяка власт на сексуална перверзия, похабила душата и тялото ми, да бъда пръсната на парчета, в името на Исус Помазаника.

14. Нека душата ми бъде избавена от нечистите сили на сексуална перверзия, в името на Исус Помазаника.

15. Нека Господ Бог на Илия да издигне силната си десница срещу всеки дух и власт на сексуална перверзия в живота ми, в името на Исус Помазаника.

16. Изисквам чрез Божия Дух да се разруши влиянието на всяка зла сила върху живота ми, в името на Исус Помазаника.

17. Изисквам чрез Божия Дух да се обезсили всяко въздействие от захвата на сексуалната перверзия върху мен, в името на Исус Помазаника.

18. Заповядвам всички сатанински натрупвания и наслагвания в живота ми да бъдат обезвредени и прогонени чрез силата на Божието присъствие.

19. Нека огънят на Святия Дух да очисти напълно душата ми.

20. Изисквам своето пълно избавление от духовете на сексуалната неморалност и изневяра.

21. Нека умът ми бъде избавен от похотта.

22. Нека от днес нататък, умът ми да бъде под контрола на Христовия ум.

23. Нека огънят на Святия Дух да падне върху очите ми и да изгори всяка зла сатанинска сила, контролираща ума ми.

24. Аз преминавам от робство към свобода във всяка област на живота ми, в името на Исус Помазаника.

25. Благодаря на Бога за това, че отговаря на молитвата ми.

***
Вижте още:
1. (Не)пуританско -  първа част
2. (Не)пуританско - втора част

Източник: Използвани са материали от Дениъл Олукоя и Пламен Петров. Заглавията, преводът от английски, подредбата и разширената редакция на текстовете са от мен (pentecost).




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене