Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 889413
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
23.01.2013 03:22 - Молитва за пребиваване в Божията почивка
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4002 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 09.09.2014 20:58


 Възлюбени братя и сестри,

Честит ден на Божията почивка! Божият мир да бъде върху нас! Днес за нас е светло празненство! Елате, ликувайте, да се насладим на Божията почивка и присъствие! Като отхвърлим житейските грижи и тревоги, нека просветлим очите на сърцата си и да се издигнем с духа си, за да съзерцаваме нашия Господ: да видим Него и Неговите ангели, дошли върху облаци и събрали се да закрилят Христовото Тяло тук.
   
Нашият Господ Бог, като ни видя изпаднали в смърт и в развала чрез съблазънта на дявола, не изтърпя да ни гледа в такова зло, но в милостта си се смили над нас и изпрати своя Единороден Син, който се зачена чрез Святия Дух в тялото на девица. След като Господ Исус Христос дойде на земята, заради нас изпита смърт по плът с човешката си природа. Той възкръсна с Божията сила като безсмъртен. И така, Божия Син Исус премина във вечния живот, отваряйки райските двери за човешкия род.

Господи Исусе, Ти стана за скръбните утеха и помощ, за болните – изцеление, за измъчваните от дявола - освобождение, понеже Ти понесе върху Себе Си нашите болести, мъки и страдания на кръста. 

Господи Исусе, Теб прославят и хвалят ангелските хорове; за Теб говориха старозаветните пророци; в Теб вярват и Те почитат множествата от вярващи. Ти си спасение за човешкия род! Твоето име е Йешуа - "Бог е спасение"! 

Господи Исусе, като наш застъпник и посредник, моли се и Ти усърдно пред Отца за нас, които се събираме в твое име, за да честваме святото Господно присъствие в деня на почивката, защото Човешкият Син е Господар на съботата. Молим Те, облекчи всички страдания, изцели болестите, разпръсни бедите и ни пази от лъжеученията. Дарувай ни мир, радост и любов, и измоли за нас небесното царство от твоя Отец и наш Бог, на Когото подобава всяка слава, чест и поклонение, сега и винаги, и за вечни времена. Амин!

Източник: Адаптация по молитва на Климент Охридски.




Гласувай:
2



1. pentecost - Само да добавя, че
28.01.2013 07:58
свят е денят на почивката - шабат - защото Бог е свят и това е времето, в което пребиваваме в неговото свято присъствие. Съботата е създадена за човека, а не човек за съботата. Ден, в който да направиш добро и да помогнеш на някого не е противно на Бога.
цитирай
2. maranatha - Истината, само истината и нищо друго освен истината
15.02.2013 23:17
http://nikidimov.com/sabbath/sabbath_005/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене