Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887164
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
17.10.2012 07:56 - Молитва на поклонение: Да се свети Името Ти!
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4290 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.04.2016 16:46


Благославяй Господа, душо моя, благославяй святото Божие име!
Отче наш, който си на небесата, да се свети Твоето име!
Небесни Татко, покланяме Ти се и Ти известяваме нашата любов и преклонение в този ден.

Благославяме Твоето име, Елохим, Създател на небето и земята, Който си бил още в началото. Ти си Този, Който си ни направил и увенчал със слава и чест. Ти си Бог на творчество и съзидание. Да се свети Името Ти!

Благославяме Твоето име, Яхве, Самосъществуващият - напълно самостоятелно съществуващ, винаги присъстващ, разкрит чрез завета в Помазаника, Който е същият вчера, днес и завинаги. Да се свети Името Ти!

Покланяме се пред Теб, Ел Елион, Всевишният Бог, Който е Първопричина на всичко,Владетелят на небесата и на земята. Ти си вечният Бог, великият Бог, живият Бог,милостивият Бог, верният Бог, всемогъщият Бог! Ти си истината, справедливостта, правдата и съвършенството. Ти си Ел Елион - върховен, пълновластен, абсолютен Управник на небесата и на земята. Да се свети Името Ти!

Благославяме Твоето име, Ел Адонай, наш Господ и Учител. Така както се разкри на Авраам, така Ти сега се разкриваш на нас с твоите планове за бъдещето и ни правиш твои приятели.
Да се свети Името Ти!

Благославяме Твоето име, Ел Шадай, Всемогъщият Бог на благословенията. Ти си Този, Който подхранваш и снабдяваш. Ти си преизобилен и вседостатъчен. Да се свети Името Ти!

Благославяме Твоето име, Ел Олам, Вечносъществуващият, без начало и без край. Да се свети Името Ти!

Благославяме Твоето име, Яхве Ире, Промислителят, Онзи, Който вижда нашите нужди и се погрижва за тях. Да се свети Името Ти!

Благославяме Твоето име, Боже на Авраам, Исаак и Яков, Израилевият Бог, Бог на бащите ни, който остана верен в обещанията си. На Теб се надяваме да наследим новата земя и вечния живот. Да се свети Името Ти!

Благославяме Твоето име, Яхве Рафа, наш Изцелител и Този, Който прави горчивия опит сладък. Ти изпрати Твоето Слово и ни изцели. Ти прости всичките ни беззакония и изцели всичките ни болести. Да се свети Името Ти!

Благославяме Твоето име, Яхве Ниси, нашата Победа и Знаме. Знамето над нас е любов. Когато дойде врагът като потоп, Ти издигаш знамето си срещу него. Да се свети Името Ти!

Благославяме името Ти, Яхве Канна, защото Ти си ревнив и пламенен Бог. Ти си нашият небесен жених, а ние сме твоята невяста и затова само на Теб отдаваме своята почит, слава и поклонение. Да се свети Името Ти!

Благославяме Твоето име, Яхве Мкадеш, Господ наш Осветител. Ти ни освещаваш и заделяш за себе си. Да се свети Името Ти!

Яхве Шалом, Благославяме Твоето име. Ти си нашият Мир - мир, който преминава отвъд всяко разбиране; който поставя стража над нашето сърце и ум в Помазаника Исус. Да се свети Името Ти!

Благославяме името ти, Яхве Цаваот, Господ на силите и войнствата. Ти си Бог на мощ и сила. Кой може да устои срещу нас, ако Ти си откъм нас?! Да се свети Името Ти!

Яхве Рохи, Ти си Пастир наш, и нищо няма да ни липсва. Ти ни водиш при тихи води и ни полагаш на зелени пасбища. Ние сме от твоите агънца и познаваме гласа Ти. Да се свети Името Ти!

Благославяме Теб, Яхве Цидкену, нашата Правда. Благодарим Ти, че Ти стана грях за нас, за да можем да се превърнем в праведността на Бога в Помазаника Исус. Да се свети Името Ти!

Хвала на Яхве Шамма, Този, Който винаги е там, навсякъде, Вездесъщият. Ти никога няма да ни напуснеш и изоставиш, където и да сме. Ти винаги си с нас навсякъде. Да се свети Името Ти!

Яхве, Ти си възвисил над всичко друго Твоето Име и Твоето Слово. И Словото стана плът и живя между нас и Неговото име бе Исус Помазаника (Йешуа ХаМашия)! Да се свети Името Ти!

В името на Помазаника Исус се молим, Амин.

*******
Източник: Адаптация по молитва на Джърмейн Копланд от книгата ѝ Prayers that Avail Much by Germaine Copeland. Преводът от английски, заглавието и редакцията са от мен (pentecost).

Източник на английския текст: Prayers.org




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене