Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887157
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
28.07.2011 07:24 - Трябва ли християните да поддържат Израел?
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6718 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 22.03.2012 06:32


Трябва ли християните да поддържат Израел?

От Дейвид Дюк (превод от английски, със съкращения)

На много християни днес им се казва, че трябва да подкрепят Израел,а дори и еврейската власт в Америка, защото "Бог има завет с евреите." В действителност обаче, това противоречи на основните учения на Новия Завет. На първо място, заветът, за който се говори в книгите на Стария завет винаги е бил условен. Това означава, че Бог ще го зачете до хиляда поколения АКО спазват заповедите му. Но ако те не спазват заповедите на Бога или го отхвърлят, то Бог ще им въздаде и ще ги унищожи.

Традиционният християнски възглед е, че чрез омраза към и отхвърляне на Исус, Сина на Бога, евреите всъщност са отхвърлили Бога като не са сключили новия завет с Него, а са нарушили стария. Новият Завет ни предава словата на самия Бог на съвсем ясен език:

Не и според завета, който направих с бащите им в деня, когато ги хванах за ръка, от земята на Египет, защото те не устояха в завета Ми, и Аз ги оставих, казва Господ.” Евр. 8:67

Християнството още от своето зачатие винаги е поддържало тезата, че евреите са мразели Исус, причинили са му разпятието, отхвърлили са Помазаника и Божия Син тогава и продължават да го отхвърлят и до днес. Следователно, те не приеха новия завет, който Бог сключи с тези, които приемат Исус Христос.

Еврейската екстремистка власт, която днес управлява и в Америка, е била и си остава най-големият враг на Исус Христос и християните за последните 2000 години. Те ръководят унищожаването на християнските ценности с филмите от Холивуд, както и всякакъв друг вид упадък от порно до аборт до гей права. Юдейските екстремисти поведоха правната борба за забрана на молитвите в училище, дори забрана на коледните песни. Това далеч не важи за обикновения евреин, разбира се, но еврейската структура на властта поведе борбата за абортите, за хомосексуални бракове и за дехристиянизирането на Америка.

Тъжно е, че толкова много християни са били заблудени да мислят, че те са добри християни ако подкрепят тези анти-християнски юдейски врагове на самия Христос.

Били Греъм е казал това (във видео клипа ще го видите), което той казва за тях, и вие ще разберете защо той, по собствените му думи, "пълзи" към тях. Това показва колко много власт имат те наистина в Америка. Той не може да каже публично това, което той казва насаме. Той се страхува, че те ще унищожат неговото служение.

Христос може да е заявил да обърнем страна и на другата буза, но той никога не е казвал да се подкрепят зли дела.

Този видеозапис е посветен на моите християнски приятели, които заслужават да чуят традиционния християнски възглед, а не чисто нов оглед на юдаизма и еврейските екстремисти, насърчавани от един и същ обект, който по думите на Греъм кара Америка да "отиде по дяволите."

Ние трябва да информираме нашите съграждани християни и да събудим нашите братя, преди да е станало твърде късно.

Клипът е на английски, без субтитри на български:





Гласувай:
6



1. pentecost - До nikstan
29.07.2011 06:41
Целта ми не е да насаждам анти-семитизъм у хората (християни) и да ги карам да мразят евреите. Просто да имат едно наум когато подкрепят Израел, защото юдеите се опитват да смажат християнството. А колкото за гоим и другите работи в Талмуда, да, има и верни неща, но само много крайно религиозните евреи се вълнуват какво пише там и дори и те не го спазват на практика, така че споко, поне засега.
цитирай
2. maranatha - Лошата теология води до лоши възгледи
31.07.2011 21:17
Лично аз се отнасям с голямо уважение към еврейската култура и история, но когато става въпрос за пророчества, предпочитам да следвам Библията, а не човешки басни и предания. Всички протестанти без изключение са знаели кой е антихристът - папската институция. Това са твърдели Лутер, Калвин, Цвингли, Меланхтон, Кранмър, Латимър, Джон Нокс, братята Уесли и още цяла плеяда реформатори. Двама йезуитски свещеници изобретяват два нови методи на тълкуване на Библията - претеризма и футуризма. Единият обявява, че всички пророчества за зверовете и за малкия рог са се изпълнили в миналото чрез Антиох Епифан (претеризъм), а другите отпращат изпълнението на пророчеството в бъдещето - така наречената футуристична школа. Тази школа, основана на йезуитска теология, започва да тълкува буквално старозаветните пророчества за Израел и да твърди, че евреите са възстановени като Божи народ и те ще завършат евангелизирането на земята след така нареченото тайно грабване на светиите. Йезуитите могат да ликуват - сега тяхната теология е завладяла протестантския свят с някои много малки изключения.
цитирай
3. pentecost - maranatha,
31.07.2011 23:20
благодаря ти за включването, интересен коментар. Наскоро се скарахме много лошо с един брат и сестра именно за положението на еврейския народ като заветен, а също мястото на Израел в днешния свят и отношението им към християните. Масово християните не са наясно с много неща за Израел.
цитирай
4. maranatha - Наследството на Израел
01.08.2011 21:36
Наистина е удивително как една антипротестантска теория е завладяла почти целия протестантски свят и се е стигнало до там, че да определя политиката на някои държави. В темата "Наследството на Израел" - седмата поред в линка, който предоставям, този въпрос е изяснен много ясно и точно.
http://thelastnews.net/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=51&Itemid=27&lang=bg
цитирай
5. pentecost - maranatha,
02.08.2011 05:33
за съжаление си много прав. Бглагодаря за линка, ще го погледна.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене