Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 889272
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
02.04.2011 07:27 - Какво не ви казва хороскопът?
Автор: pentecost Категория: Други   
Прочетен: 4606 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 26.09.2015 17:36


Предсказанията от древни времена са били ключов елемент в окултния свят. Затова и астрологията като инструмент за гадаене се използва от магьосниците от хилядолетия. Тя действително е много древно окултно изкуство, датиращо още от времето на шумери, вавилонци, египтяни, а по-късно елини и римляни. Била е предавана само на посветени ученици от техните учители. По-късно, в средновековна Европа в някои университети даже се е изучавала като отделна бакалавърска дисциплина, макар да не се е гледало сериозно на нея. В по-ново време, бурното появяване на астрологията се случи в десетилетията на 60те и 70те години на 20ти век когато на един рок фестивал провъзгласили настъпването на епохата на водолея. И тъй като идеите, които тя прокламирала на хипарите, (които вече се кефели на източните религии, медитацията, груповия секс и дрогата) им допаднали, то астрологията спечелила огромна слава сред рокаджийската младеж, а по-късно преминала и в по-консервативните елитни кръгове на обществото.

Днес манията към астрологията се е превърнала в масова опора за хората и без съмнение е най-приетата метафизична „наука“ от миналото. Тя е станала част от ежедневието на съвременния човек. Стотици вестници и списания поместват в колонките си всекидневния хороскоп, дори по големите телевизионни канали и радио предавания видни астролози като Алена, Люмиер и други съобщават гордо какво да очакваме в днешния ден. Да не забравяме и факта, че понеже астрологията привлича големи маси от хора, това я прави много доходоносен бизнес.

Повечето хора обаче даже не се и замислят как функционира астрологията и какви са нейните тайни. Смело можем да кажем, че философията на астрологията не се придържа към истината. Важните факти за астрологията не могат да бъдат намерени в астрологическите книги, те просто биват премълчавани. Стига се до парадокса, никой от защитниците на това окултно изкуство да не може да определи какво точно е астрологията. Истината за нея винаги е старателно прикривана. Не е ли парадоксално, че човешкият живот може да бъде анализиран с картина на астрологичните небеса, при това различна от действителната (астрономичната)? Иначе астрологията звучи много научно и има сложна терминология. Книгите посветени на нея са пълни с картини на планети и звезди, древни знаци и диаграми. Измама.

За обикновения човек, астрологията на пръв поглед изглежда безопасно забавление, какво толкова? Но истината е, че тя всъщност отваря врата към един друг свят, светът на окултното, който има свои правила и закони, тъмни сили и дори свой език и кодове.....Повечето хора дълбоко се заблуждават, че само си „играят“ с астрологията.

В очите на мнозина, астрологията дава информация и напътствия, отнасящи се до душата и характера на човека без обаче да има морални изисквания към него. Това много се харесва на хората, защото те искат сами да решават кое е правилно и кое грешно; кое е добро и зло, истинно и лъжливо без изобщо да се съобразяват с Божието Слово и без да се надяват на Всемогъщия Бог да ги води в живота им. Така, отделени от Бог и живеещи с чувството на несигурност в сърцата си, хората искат да знаят повече за себе си. Всеки човек има духовни потребности и поне веднъж през живота си си е задавал въпроси от типа „Кой съм и защо съм тук на земята“, „Има ли Бог или някаква друга висша сила във Вселената?“, „Какво става след смъртта?“ и др. Затова, поради непознаване на живия Бог и словото му, те се обръщат към астрологията в търсене на отговори и духовна подкрепа. Те търсят духовната истина, защото имат истинска духовна жажда и са искрени в търсенето си. В този момент се появява примамката на астрологията с обещанието, че е истинна и се занимава с много дълбока и духовна материя. След това, те биват подведени от първоначалното разкриване на някои действителни факти от миналото им (типична демонска практика). Така те се доверяват на системата и започват да се уповават на нея, правейки си или допитвайки се до хороскопи. Ех, само ако знаеха истината, че когато се обръщат към астрологията, те фактически се обръщат за съвет към древните демонични богове на една особена поли-теистична религия.

Системата на астрологията се базира не на физическите характеристики или въздействие на планетите според тяхното местоположение (защото такова въздействие просто няма), а на различните индивидуалности на боговете, на които са били наречени планетите. Зад всяка планета се крие едно демонично божество от затворения кръг на астрологическото многобожие. Тези богове могат да имат контрол над човека и неговите действия, но това се премълчава и се представя, че видите ли планетите и звездите ни въздействат. Досега никой астролог не е успял да докаже това въздействие на планетите, защото то е измамно, празно от съдържание и илюзорно.

Богове, а не планети, влияят на живота ви. Основната опора на астрологията се състои от демонични богове и много „научни“ митове. Когато се занимаваш с астрология, ти ставаш роб на една фалшива религия, която те е зарибила от едно уж безобидно забавление, а сега се е превърнала в опасна игра. Има сила зад астрологията, но тя изобщо не идва от планетите, а от измамни нечисти духове, служители на тъмнината. Зад хороскопите стоят тъмни сили, които притеглят хората и ги карат да си мислят, че те сами избират дали да си четат хороскопа. Астрологията не само не е добронамерена, но има пагубна сила и влияние върху хората. Признавайки авторитета на зодиакалния знак върху себе си и приемайки неговата сила, човек фактически сключва завет с тези тъмни сили на астрологията. Така астрологията заробва и извращава умовете на цяло едно общество, в което хората градят живота си върху митове вместо да се уповават на Небесния си Баща и да слушат Неговия глас.

Разбира се, истината умишлено се спестява, защото много хора ще се стреснат ако разберат, че някакви демонични богове управляват живота им и са причина за всичко, което им се случва. Тогава би било абсурдно от тях да се очаква да научат знаците на боговете (зодиака) и как те им влияят. Разбира се, астрологията не би била достойна за доверие, дори да не ставаше въпрос за богове, а за планети, защото астрологията е основана на идолопоклонство към тъмните сили. Всеки, който се занимава с астрология, дори „невинно“ преглеждане на хороскопа, се покланя на сатана и неговите демони!

Затова, моето предложение към вас е: оставете астрологията, спрете да се доверявате на хороскопи, отречете се от собствената си зодия и очистете сърцето си от цялата тази гнусотия. Вслушайте се в плача на душата ви за освобождение от робството на тъмнината и жажда за познаване на Татко Бог!

Източник: по материали от Чарлз Стромер




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. morningstar1 - Браво!
02.04.2011 08:08
Много добър материал!
цитирай
2. pentecost - Благодаря ти, morningstar1
02.04.2011 22:19
за комплимента :) Радвам се, че ти е харесало това четиво, доста се потрудих и порових докато го сглобя. Дано повече хора го прочетат, засега посещаемостта е слаба, но истината понякога е трудна за преглъщане. Хубав ден и успешно блогърстване ти желая, morningstar1 :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене