Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2014 17:41 - Древните българи – първите заселници на континента Америка! Част2 Край
Автор: anonymous3 Категория: Други   
Прочетен: 3740 Коментари: 3 Гласове:
43


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вместо цифри, Календарът на маите използва точки и чертички по един много експресивен и оригинален начин.

image - Числата на маите

Подобен начин на броене е залегнал и в древнокитайските хексаграми, които пък от своя страна показват тясна връзка с древните българи, първите китайски императори.

image
http://aliya.blog.bg…te-hora.1211243

И древнокитайските хексаграми на И-дзин, и числата на Маите използват един и същи принцип на броене чрез точки, черти и прекъснати черти, които откриваме отразени още в древнобългарския календар – първият календар в света. image

 

Характерното и за българския, и за календара на маите е въвеждането на числото Нула. Така например древнобългарският календар започва броенето на слънчевата година, като пропуска първия ден на Зимното слънцестоене – който обикновено е 21 декември. Така този нулев ден е денят, който разделя старата от новата година. При календара на Маите нулата се използва по същия начин като разделител на два дълги периода от време.

е/ Астрономическите пирамиди

Невероятните астрономически познания на заселилите се в Мезоамерика древни българи са пряко свързани с огромните пирамиди, които те изграждат. Най-старата от тях е Великата Олмекска пирамида в Ла Вента, Табаско, където са намерени множество артефакти от нефрит, слюда, каменни фигурки, глинени съдове. Тази пирамида е висока 34 м. И е на 2500 год. Подобна на тази пирамида е и Пирамидата Ал Кастильо в Кикеница, Мексико, висока 30 м. И стъпаловидно изградена по подобие на пирамидата в Сахара.

image - Ел Кастильо
image - Сахара, Стъпаловидната пирамида

image - Трон, обкован с нефритени камъни, намерен в основата на Ел Кастильо

Тази пирамида е специално разположена спрямо слънцето така, че в определени дни от годината върху нея се образува сянката на змия. И досега остава загадка за археолозите как са пренесени огромните блокове, от които е изградена Ал Кастильо, след като най-близката кариера е далеч надолу по хълма. Може би не случайно е и името на този древен каменен град Кикеница – от българския глагол кикенча, качвам се с мъка нагоре по хълма, мъкнейки тежък товар.
„– Ица“ е характерното за женски род окончание на съществителните имена в българския език – като ръченица, тупаница, безредица и така нататък, изразяващо масовост на името. Оттук и Кикеница – градът на тежкото масово мъкнене нагоре по хълма. Кикеница, или както днес го наричат американците Чиченица, е древен каменен град със запазени мегалитни постройки в чест на Бога на маите Кукулкан или още Богът на перушинестата змия.

image - Изображение на Кукулкан (Голямата перушинеста змия) в основата на Ел Кастильо

image - Вратата на Слънцето в Тиахуанаку

ж/ Предколумбийска религия и духовност

Богът на Слънцето Перушинестата змия Кукулкан се превръща в обединителното звено на религията на маите, ацтеките и толтеките от Мезоамерика. Ацтеките го наричат Кетцелкоатл, а толтеките Гугумац (Гугумъж – Мъж с Перушинестата глава на Гугутка) и той в повечето случаи е изобразяван като мъж с пера на главата или като Перушинеста змия. Инките го наричат Виракоча, Паленките го наричат Вотан, Изамалите го наричат Земна.
 
image
http://atlanteangard…and-giants.html

Бог Земна е бил почитан в древния град на Маите в Гватемала – град Какеница (отново българска дума по подобие на Кикеница в Мексико). В този град са намерени артефакти с негово изображение във формата на керамична кандилница.

image
http://archaeology.o…a-council-house

Прави впечатление голямата прилика на изображенията на Кукулкан (Кокол – хан или ханът с Големите ококолени очи) с българските кукери.

image - Кетцалкоатл / Кукулкан
image - Български кукери

image - Гватемала, мъжки носии

Най-вероятно този древен бог на олмеките и впоследствие маите, ацтеките и толтеките е бил древен българин, владетел и жрец, който е впечатлявал със своите кукерски ритуални танци и магични умения.

image - Богът на дъжда, Мексико

Древнобългарският кукерски обичай да се танцуват танци с животински маски на главите за изгонване на злите духове е разнесен практически из целия свят заедно с разселението на древните българи. Срещаме го и в Египетските богове с глави на животни, и в Иран, и в Индия, и в Европа.

За преклонението на древните българи пред мъдростта на змията, изобразявана от индианците по-късно като Бога Кукер Кукулкан, говорят и такива древни артефакти като например Хълмът на Великата змия в Охайо, САЩ –
image

Бог Кукулкан на Маите или още Перушинестата змия е изобразяван и като Змийска свастика, което показва връзката на Кукулкан с Бога Слънце (Сурва) на древните българи.

image

В югозападната част на Северна Америка в периода 1500 B.C. – 1350 A.D. са съществували хората Анасаази (Ана-съ -Ази)
, при които древнобългарската свастика също е символ и които са строили своите домове в скалите като пещери досущ като нашите известни скални селища. Те са оставили много мумии на червенокоси европейци в така нар. Пещера на мумиите, но всякакви изследвания върху тях са забранени от американското правителство. Самите индианци, наследили културата си от Анасаазите, широко използват свастиката в своята култура, но през 1940 г., малко преди нейната широка употреба от Хитлер като негов символ, нейното използване от Северноамериканските индианци ненадейно е забранено със закон!!!
 
image

Цивилизациите на ацтеките и на древните Маи също са използвали свастиката при погребения, дрехи и бижута в чест на Бога Слънце.
Южноамериканските индианци също са почитали Бога Слънце Сурва и неговия знак свастиката.
- http://aliya.blog.bg…vastika.1257509



Те са наричали своя Бог Слънце Амару, а своята земя Амарука. Амару вероятно са първите заселници на предколумбийска Южна Америка, които са донесли със себе си и своето почитание пред Бог Сурва. Амару лесно може да се свърже с българската дума море, както и с древнобългарското скитско племе Амори, обитавали през 3-то хилядолетие преди Хр. Земите на Сирия и Месопотамия. Твърде вероятно е древните българи мореплаватели да са наричали себе си Амори /Амари, като тези племена срещаме и в Близкия изток, и в Южна Америка. Дори според някои изследователи Америка е получила своето име от хората Амару и тяхната земя Амарука. Амарите, наричани още Аймарите днес, говорят своя Аймарски език, който е един от най-старите езици на континента Америка и съставляват част от народа на Инките, като живеят в днешно Перу, Чили и Боливия.

image

Те са и преките наследници на древните строители на градовете на гигантите Тиахуанаку и Пума Пунку, които поразяват и до днес със съвършената си иригационна система и терасирано земеделие.

Друго индианско племе, свързано с почитането на Бог Сурва е това на Хуарите, което също има своя еквивалент в земите на Средна Азия. Така например народът Хуар, който е обитавал Туркменистан и Афганистан отново е древнобългарски – на езика на Авестан Хуаре саета (Хора светя) са сияйните хора, хората на Светилото или още наречени племето на слънцето, както са наричали българите скити не само в Иран, но и в в Индия и Китай.
Същото това известно в Азия племе на хуарите (от българската дума хората), в един момент е преминало от най-източната част на Азия през Тихия океан и се е заселило в Андите на днешно Перу. Хуарите са отишли там преди индианците и са известни с това, че са създали иригационна система и развито земеделие. Хуарите са създали високоразвита цивилизация преди инките в Перу и са оставили прекрасни мегалитни градове и много артефакти.
Хуарите са основателите на най-стария град на Америките – град Хуараканга в Перу – 3500 г. пр. Хр. Не случайно в носиите на днешните обитатели на Андите можем да видим българските мотиви.

image

Друго едно древно племе, населяващо дъждовните гори на Северно Перу, са така наречените Хора на Облаците или както Инките ги наричат – Какапоя (от българската дума поя, напоявам). Те са били бели, руси и красиви хора, чудесни бойци по свидетелства на по-късните испански завоеватели. image

 
Построили са чудесни градове, скални селища, както и градове от камъни и пръст.

image

 

Не бива да забравяме и племето Наска (българското женско име Наска), създали внушителните скални рисунки от платото Наска. image

Индианското племе Карищина в Северна Америка на територията на днешна Канада (прави впечатление връзката на наименованието Карищина с българския глагол каращисвам, смесвам, т.е. смесено племе) има своите древни легенди, според които Висшият Дух е слязъл на Земята и е създал първите хора, след което ги е разпръснал по земята и е създал от тях хора с 4 различни цветя. Тези хора на Дъгата един ден ще се наложи да се обединят и да се върнат към Оригиналното си учение (интересно, че за това говори и баба Ванга – „най-старото учение на света ще се върне!). Те ще бъдат поведени от Бойците на Дъгата – просветлени хора, чиито души ще се върнат на земята, за да изведат човечеството от екологичната и духовна катастрофа, в която то ще се намира.


Дали това най-древно българско учение не е именно древнобългарската духовност, запазила народа ни и през най-тъмните векове на Черната епоха (Кали Юга), и през Златния век на своя разцвет по времета на Златната епоха на човечеството (Сатва (Сътворяваща) юга, наричана още Раят в Библията)!? -
http://aliya.blog.bg…

И не са ли тези запазени от индианците легенди за великата древнобългарска духовност и духовната мощ на първите хора причина за тяхното методично изтребление от „Новия“ свят на конквистадорите и днешните американски правителства!? Така, че да се забрави славното човешко минало и да се отреже пътя му към Възраждането на човешката мощ, изконно заложена по битие в човешката същност?! Факт е обаче, че с нечувана жестокост са изтребвани индианците и до днес – Американският индиански Холокост е известен като „500 годишната война“ и „Най-дългия Холокост, който взел най-много жертви в историята на човечеството“. Въпреки, че е най-огромният и най-дълго траещия – той се отрича. В САЩ и Канада не учат, че местното население е било екстерминирано. Избитите са между 95 000 000 и 114 000 000, но въпреки това рядко някой говори по темата.


Неудобна и упорито избягвана от българските учени е и темата за величието на древните българи. Тези, които получават народни пари, за да пазят жива родовата памет на българите, прикриват факти и манипулират очевидната истина за повсевместното присъствие на българите в древността из цялата земя. Не само това, отказват ни дори народностно присъствие и по нашите българските земи в древността – въпреки генетичните доказателства и неумиращите древни български традиции и обичаи, които народът ни ревниво пази до днес.

Псевдоисторическата наука на политическия слугинаж се опитва да ни превърне в чужденци в собствените ни родни земи на толкова малката България, земя като една човешка длан, която също са на път да издърпат изпод краката ни като дрипава черга.
Независимо от разкритията на древната българска земя, доказващи нашето минало величие и мъдрост, днешната официална историческа наука ни превърна в случайно преминаващи оттук, дошли отникъде и отправили се за никъде шепа натрапници… използвали чужди златни накити, яли и пили от чужди златни и сребърни съдове, произвеждали чуждо вино и обработавли вече хилядолетия наред чужда земя…




Гласувай:
44



1. lightsaber123 - Хайдеее,
02.09.2014 17:24
България на три океана :-) :-)
цитирай
2. indiram - Благодаря!
02.09.2014 17:44
Интересна информация! Дано хората да се поразмислят и да разгадаят тази работа най-после. Защото, Българите са навсякъде от пантивека, както се казва. Аз изказвам хипотезата, че всички трябва да учат Български език.
Ще споделя за кръгът - Вечнен календар на Българите. Прилича на зодиакалния кръг, но има в центъра кръг-квадрат.... Така: В средата е Магическия квадрат - сумата по всеки ред и колона е 15. После е кръгът с 8-те триграми, известни от И-Дзин. Следващия кръг - 12-те фигури на зодиите, известни като китайски. Следва кръгът с 12-те месеци и ... изобразени 12 съзвездия - това е удивително! И, колелото се върти, върти... продължава да се върти... Значи, щом е написано ВЕЧЕН КАЛЕНДАР НА БЪЛГАРИТЕ, защо не се заемат учените и специалистите да учат Български език (може и диалектите, дори мисля, че оттам ще научат повече), за да разберем какво са ни завещали прадедите?
Добра статия! Благодаря! Живи и здрави!
цитирай
3. bezistena - Скоро всички племена ще изучават Български език!Задължително!
22.10.2014 10:50
Истината вече излиза и никой не може да я спре!
За да не се лутате и заблуждавате в търсене на Българската следа в думите и имената,не търсете етимологията йм по наивистичния първосигнален сравнителен метод,който налагат етимолозите умишлено манипулативно,за да скрият сакралния Божествен произход на всички думи и понятия по света,съставени от Българските цивилизатори чрез Свещения шифър,с който ви просвещаваме в
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога,
върху основата на Свещения Български Сътворенчески единен език!
Подложете всички имена,топоними и всякакви -ими на декодиращата програма и технология на Свещения шифър,и ще бъдете
"удивени,смутени и възхитени,ако продължите,и ще познаете Боговете и всички тайни на света!"-Исус,Еванглие на Тома-
поради което и Дънов и Ванга прорицават категорично,че Българският език е най-прекият и единствен път към Познанието и към Бог,поради което съвсем скоро време всички народи и хора по света ще изучават ревностно и усърдно Българския език!
Малка демонстрация на всепроникващата и дешифрираща мощ на Шифъра:
ДЗИН=Диана и Иза
ТАБАСКО=Иса и Бокиня Диана
ПЕРУШИНЕСТА ЗМИЯ=Исуш Змея и Богиня Матара
ПЕРНАТ ЗМЕЙ=Иза и Богиня Матара
ВИРАКОЧА=Ешуа Барка=Исус Българина
ВОТАН=Богиня Диана
ЗЕМНА=Иза и Ма(Мария)
АНАСААЗИ=Исуз
СВАСТИКА=Исус и Бокиня Диана-Исус и Богородица,която е Мария Магдалена
АМАРУ=АМОРИ=АМАРИ=Мария-Богородица,Мария Магдалена
АМАРУКА=АМЕРИКА=Кан(Жрец) на Мария-Българските цивилизатори
ТУРКМЕНИСТАН=Кан(Жрец) на Иса и Матара=Траки на Иса и Мат(Майка Диана)
АФГАНИСТАН=Бог Иса и Диана
АЗИЯ=Иза=Исус
АНДИ=Диана
ХОРА НА ОБЛАЦИТЕ=Бълхари на Иса и Диана
НАСКА=Кан Са=Кан на Иса-Жреци на Исус
КАРИЩИНА=КАРИШТИНА=Ешуа Трака
САТВА=Иса и Диана Богиня
Затова са изтребвани индианците,Приятелю-защото цялата тяхна блестяща доколумбова култура и цивилизация е 100% Български цивилизационен продукт и във всички тия и всички други фндаментални и възлови имена и термини,са заложени и имплантирани чрез Свещения шифър имената и параметрите на Българските Богове от свещената матрица,което демонстрираме безапелационно с горните разшифровки!
Затова и нас искат да затрият окончателно от лицето на Земята,защото сме потомците и народът на Исус и Мария Магдалена!
Обаче Исус и Мария Магдалена са Всесилните и Всемогъщи Богове,Господарите на Света и Мирозданието!
Ха сега,де!
Как ще изтребите потомците и народа на Боговете,бе безумци нещастни,това,че сте безбожници и не познавате Боговете въобще няма да ви спаси!
Слънцето да не би да пита сляпата къртица вижда ли го или не,за да свети!
Бъди благословен,приятелю,и давай все така,защото това ти е мисията-подготовката по възстановяването на Тяхното царство на Земята чрез Всемирното Бяло Братство,което от чистите потомци на Ису и Мария,от което си и ти -Кан на Иса Ела(Змея),дори и да не е така името ти!
АЛЕКС=Кан(Жрец) на Иса Ел(Змей)=Кан на Исус Змея
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anonymous3
Категория: Други
Прочетен: 689396
Постинги: 206
Коментари: 414
Гласове: 4032
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930