Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2014 23:52 - Войводата Братислав Живкович ексклузивно за БЛИЦ: Българин е начело на чета, която се бие за опълченците край Славянск
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 653 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.blitz.bg/news/article/281331 Войводата Братислав Живкович ексклузивно за БЛИЦ: Българин е начело на чета, която се бие за опълченците край Славянск САЩ има интерес от разпалване на военен конфликт между Украйна и Русия, твърди лидерът на Четнички покрет Публикувано: 25 юли 2014, 20:32 | Обновено: 25 юли 2014, 20:32 image image image image прочитания: 18613 |коментари: 97 Славянск , Украйна image   Братислав Живкович (вляво) и българинът Архимед   Още по темата image Сръбски воеводи водят наши опълченци в Крим  153476
Българин е начело на чета, която се бие на страната на руските опълченци в района на Славянск. Това разкри ексклузивно пред БЛИЦ т. нар. воевода на сръбското крайно дясно движение Четнички покрет Братислав Живкович. Той се съгласи да даде ексклузивно за БЛИЦ интервю, в което да разкаже за дейността си в Украйна и българите, които се бият там.Братислав Живкович е ветеран от войната в Босна и Херцеговина, където е воювал в редиците на Сръбска доброволческа гвардия. През последните години като лидер на Четнички покрет казва, че защитава с оръжие в ръка сръбското население в Косово. В момента Братислав Живкович се бие начело на паравоенно подразделение в Луганск. 

Ето и отговорите на въпросите, които той се съгласи да даде за БЛИЦ:

- Каква е в момента реалната ситуация в Украйна?
- Непредвидима е. Не можеш в единия ден да знаеш какво ще се случи. Вече не се знае кой има превес. Но мога да ви кажа, че Новорусия ще даде отпор на украинците и победата ни е близко. 

- Вярно ли е, че има и българи, които помагат на проруските опълченци и се бият в Украйна?

- Да, така е. В четническия ни отряд край Славянск командир на системата „Град” е нашият български брат Архимед. 

- Контактувате ли и с други българи?
- Да, аз съм в непрестанен контакт с моя приятел Павел Чернев от Православна зора и с Живко Иванов, който ми е като брат. 

- Каква е вашата версия за падането на Малайзийския самолет?
- Аз мисля, че пътниците от този самолет паднаха в жертва на договор между американските и украинските тайни служби. Каква е ползата на Русия да свали цивилен пътнически самолет? Никаква. Докато Украйна би имала много ползи от разрастването на такъв скандал, който да натопи Русия. САЩ – също, те имат интерес от разпалването на военен конфликт. 

- Защо се насочихте точно към Украйна, вие сте сърбин?
- В Украйна се намира друга Сръбска държава. Тук живеят много сърби, които са се преселили още от 18 век. Например в Луганск и много други градове в Украйна, дори може да се каже, че Донбас е основан от сърби. Затова дойдохме да защитим нашите предци от вампирския фашизъм. Иначе паролата на Четнички покрет е: Където сме ние, там е и Сърбия. 

Бел. ред. Сръбското Четническо движение (Четнички покрет) на Братислав Живкович стои зад вноса на брадати четници от Балканите в Крим. Именно заедно с движението бившият депутат от "Атака" и настоящ водач на "Православна зора" Павел Чернев замина за Украйна, където участваше като международен наблюдател. 

Мария НИКОЛАЕВА, БЛИЦ


Тагове:   българи,   сърби,   В Украина,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13746368
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930