Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887131
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
22.11.2012 09:43 - Божията святост в нас
Автор: pentecost Категория: Други   
Прочетен: 2582 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.04.2016 14:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бог е свят и Неговото Творение също е свято, защото не може един свят Бог да създаде нещо несвято. Ние човеците бяхме създадени святи, но избрахме да загърбим святостта и да я заровим дълбоко в себе си. Затова Изкуплението, извършено чрез кръстната смърт на Помазаника Исус, не ни прави святи, а по-скоро донася нашата сегашна несвятост в святост, довежда нашето его пред Бога т.е довежда греха и заблудата в Истината, където всичко бива изправено. Изкуплението заменя стария човек на тъмнината с новия такъв, но вече ходещ в светлина. Изкуплението е толкова нежно, че се налага да му прошепнем и тогава цялата му сила се втурва към нас да ни подкрепя и съдейства към промяна. Ние не сме слаби и хилави, когато Бог е до нас. Но без Него сме нищо. Изкуплението ни предлага самия Бог. То е дар, който мнозина отхвърлят, но сам Бог чрез Духа си го пази за тях, ако решат да го приемат. Бог никога не е напускал олтара си, просто поклонникът е сложил там други богове. При вярващите, храмът на сърцето е свят, защото Божието присъствие, което обитава в него е самата святост. В този вътрешен храм, святостта очаква кротко завръщане на тези, които я обичат. Божието присъствие знае, че те ще се завърнат към чистота и благодат. А благостта на Бог ще ги приеме нежно и чрез неумиращото уверение за безграничната любов на Небесния Отец ще покрие цялото им чувство на болка и загубеност в света. Защото там, в Светая светих на сърцето, страхът от смъртта ще бъде заменен с радостта от живеенето. Защото Бог е Живот и ние пребъдваме в Живота чрез вяра в Сина, а святото Божие присъствие живее в нас чрез Божия Дух.

В този свят ние можем да станем като идеално чисто огледало, без петна, в което да се отразява святостта на Създателя и да озарява всичко наоколо. Ние можем да отразяваме Небесата тук, на земята. Никакви други отражения на чужди богове не може да замъгляват огледалото, то трябва да остане чисто и тогава сам Бог ще блести върху него. На Небесата, святостта обаче не е отражение, там тя е фактическото състояние на това, което се отразява тук. Образът на Божията святост, отразен в нас, има силата да изцели целия свят и само този факт би трябвало да е достатъчен да ни накара да почистим огледалото на ума си. Исус каза "Огледало на душата са очите". Очите, това е умът на човека. Когато имаме чист ум, тогава светлината може да се отразява в него. В тъмнината няма отражения, защото липсва светлина, и затова ум, пълен с тъмнина, очевидно не може да отразява Божията святост.

Затова нека бъдем святи, понеже и нашият небесен Отец е свят!

"Защото сте люде свети на Господа вашия Бог, и вас избра Господ измежду всичките племена, които са по лицето на земята, за да Му бъдете собствени люде."

Вижте още:
Утвърждения за Божието присъствие

***
Източник: Адаптирано по материали на Хелън Шукман




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене