Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887192
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
27.01.2011 05:22 - Молитви за покаяние
Автор: pentecost Категория: Други   
Прочетен: 17980 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 02.10.2014 01:16


Лична покайна молитва

(Плачейки и коленичейки)
Господи Исусе, покайвам се за всички грехове, волно и неволно извършени от мен с помисли, думи и дела, за които сега си спомням и разпознавам. Признавам ги пред Теб и ги изповядвам искрено. Аз се отричам от тях и ги оставям. Нека твоите ангели ме подкрепят в този труден момент на изпитание.

Моля Те, помогни ми да видя и различа греховете, които не си спомням или не възприемам като грях, за да се покая също и за тях, да ги отрека и да ги оставя, та да продължавам да се надявам на твоето милостиво отношение към мен.

Моля Те, Господи, прости ми за всичко, което съм извършил до момента под влиянието на сатана и неговите демони. Отърси съвестта ми от вината, която ме терзае ден и нощ. Очисти ме от демонската мръсотия в душата и тялото ми, за да не съгрешавам повече.
Ти си чудесен, Господи Исусе, благодаря Ти!

И сега, приемайки твоята прошка, Те моля, Помазанико:

Дари ме с твоята любов, мир и радост!
Нека живея под Божията благодат!
Нека Святия Дух ме води в делата ми!
Нека бъда свят, защото Ти си свят!

Слава на Всемогъщия Бог, сега и завинаги, Амин.
***
Обща покайна молитва

В присъствието на Всемогъщия Бог и Божиите ангели, ние вярващите в Господ Исус, прощаваме на всички хора, които някога са ни наранили чрез думи, дела и мисъл, съзнателно или несъзнателно. Прощаваме ви. Бъдете простени и от Сина. Живейте в мир и любов. И Бог да ви благослови! Нека причинената от тях обида вече не ни засяга, защото сърцата ни се изпълват с Божията любов чрез Святия Дух. Ние изхвърляме нашата злоба, гняв, омраза и жажда за отмъщение, които сме изпитвали към тях досега заради болката, която са ни причинили. Молим Всемогъщия Бог да ни очисти от всичко това. Благодарим ти, Отче!

***

Ние молим Всемогъщия Бог да ни прости за всички хора, които някога по един или друг начин сме наранили и наскърбили чрез думи, дела и мисъл, съзнателно или несъзнателно; за всички случаи, когато сме допринесли волно или неволно за ограбването и съсипването живота на хората във физически, емоционален и духовен аспект. В дълбоко смирение измолваме прошка от тези, които сме наранили. Ние искрено съжаляваме, покайваме се и се отвръщаме от всичко това. Молим Всемогъщия Бог да ги очисти от тяхната злоба, гняв, омраза и жажда за отмъщение, които те изпитват към нас заради болката, която сме им причинили. Нека чрез Святия Дух сърцата им бъдат изпълнени с Божията любов!

Слава на Всемогъщия Бог, сега, винаги и до вечни времена! Амин.




Гласувай:
4



1. анонимен - ?
27.01.2011 05:30
Е как тъй се покайваш за греховете си, които не помниш или не считаш заа грях, човече?!
Пък ако са на сатаната и неговите демони, пак как тъй се отричаш от тях?!
Хайде по малко по-логичен начин се обръщай към Бог! Що му губиш времето!? Малко ли неща са му на главата!!! Формулирай правилно молитвата си, човеко!
цитирай
2. pentecost - Явно не четеш внимателно
27.01.2011 05:48
анонимен, преди да ми правиш забележки за молитвата, чети внимателно и поразсъждавай малко по-дълбоко преди да се изхвърляш така. Ти да не би да си спомняш абсолютно всеки грях, който си извършил през живота си или може би имаш някакъв супер компютърен чип в главата си, който да съхранява база данни с греховете ти? :) Аз за съжаление съм обикновен човек и е много вероятно да не помня, примерно, ако съм обидил някого в училище преди 20 години да речем, затова това е добавено в молитвата. А много често хората извършват грехове без дори да подозират. Що се отнася до демоните и сатана, почти всеки грях извършен ОТ НАС е под тяхно влияние и внушение, но от нас самите, те не могат да извършат грях от наше име. Пак казвам, чети внимателно.

А що се отнася до Бог, ти да не му светиш, че да знаеш колко неща са му на главата? Хехе, разсмя ме. Бог има всичкото време и търпение на света, за да обърне внимание и на най-окаяния грешник, дори молитвата му да не е перфектно формулирана, поне такова е моето разбиране. Като не ти харесва тази молитва, не я чети, много е просто. Всеки намира начин да се изрази пред Бога, както Духът го води. Благодаря ти за включването все пак. Хубав ден.
цитирай
3. анонимен - :) Пак от мен
27.01.2011 13:48
Може би прекалено внимателно го прочетах. Извинявай ако нещо. Споко, Той знае, че не ги помниш и че съжаляваш, то това се подразбира в християнството!!!
Не му светя, бе човече! Отразявам го просто :)
Хайде и на теб хубав ден, и не се гневи, грешно е!!! :)
цитирай
4. анонимен - Боже, Боже колко са корави са сърцата на някои хора!
11.03.2011 12:49
Ако ти си сгрешил и не помниш, греха ти остава грях!!! и ако не изповядаш греховете си, тези които не помниш ти си оставаш грешен!!! А Бог това ли иска??? Не казваш ли като си бил на гости при някой, като си тръгваш: "ако има нещо, ако съм сбъркал нещо, някой съм обидил, моля да ме извините!" или само пред Бог ще криеш неосъзнатият грях, а пред човека се сещаш за прошка?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене