Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 889959
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
04.01.2011 03:48 - Що за празник е Нова Година?
Автор: pentecost Категория: Други   
Прочетен: 3022 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.01.2016 12:08


Този постинг е предназначен за вярващи християни.

След толкова години светско празнуване на новогодишните празници, се случи така, че тази година (2011) сякаш прозрях значението на този фактически езически празник, за който се смята, че е изцяло със светски характер, и няма нищо общо с Бог.

Ето какво се получава: на края на всяка календарна година, хората "изпращат старата година" и "посрещат новата година" сякаш те са одухотворени същества.
Даже си спомням навремето "старата година" се рисуваше като възрастна жена, а "новата година" се представяше като млада булка.

Истината е, че на този празник хората въздават цялата си надежда за здраве, живот, успехи, просперитет, радост, късмет, изобилие и т.н. на едно имагинерно, изкуствено създадено от нас "нещо", когато всъщност само и единствено Господ Бог е източник на всичко и нашето упование трябва да бъде върху Него.

Да се надяваш на "Новата Година" и да я прославяш с  "ЧНГ" и др. подобни, е всъщност светска форма на идолопоклонство. Макар да не съм специалист по езически култове, на мен лично това ми напомня на древните езически вярвания и разбирания за смяна на сезоните, които също са боготворени и одухотворявани и т.н.

За християните Господ Бог е създал годишните времена, сезоните, дните и т.н. и затова да се боготвори нещо сътворено като тях, а не самият Създател, е погрешно за един вярващ.

Да пожелаеш на някой да бъде "жив и здрав" или "благословен през новата година" и т.н. без в това благословение да е споменат Бог, си е чиста проба окултно заклинание. Само Бог може да ни благослови и да ни даде живот и здраве и никой друг, вкл. и "новата година". Така че ако сте вярващ християнин се замислете дали догодина ще изричате подобни заклинания и формули, пренебрегвайки и обиждайки по този начин нашия Създател. Аз лично не знам дали е редно изобщо да се празнува този празник от вярващите, но вероятно всеки трябва само по съвест да прецени.

Докато за хората от света, атеистите, безбожниците и езичниците новогодишният празник ще продължава да има някакъв измамен смисъл и значение, и ще ги държи заблудени, то за нас това не би трябало да е така. Нека отново душите ни погледнат към нашия Бог и останат фиксирани върху него.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене