Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887258
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
27.11.2010 03:18 - Общ преглед на окултизма в България
Автор: pentecost Категория: Други   
Прочетен: 13326 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 27.08.2014 10:24


 “Да не се намери между тебе някой, който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или окултист, никой баяч, запитвач на зли духове (спиритист), врач (екстрасенс), или запитвач на мъртвите (медиум); защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.” Второзаконие 18:10-12

Преди да започнем

Чудех се как да започна този пост, защото знам, че поради деликатността на темата вероятно ще има много обидени и засегнати. Но аз като ревностен християнин и изобличител на злото, не мога да остана пасивен и само да наблюдавам безучастно как тъмнината залива поголовно страната ни и въвлича все повече и повече иначе невинни хора в лапите на сатана.

Факторите, определящи дали даден човек ще се занимава с окултизъм, езичество или пък ще се отдаде на светските удоволствия са следните:

1. От първостепенно значение
- отричане съществуването и върховенството на живия Бог
- непознаване на Божието слово
- горделивост и вяра в собствените сили, че можем да постигнем всичко сами (непокорството на сатана, внушено и на нас)
- задоволяване желанията на егото на всяка цена
- търсене на щастие и успех в този живот
- силна привързаност към материалното

2. Второстепенни
- нежелание да си развалим комфорта и да рискуваме живота си заради благото на другите
- губене на ценно време в безполезни и неплодотворни светски дейности, които ни разсейват и отклоняват вниманието ни от Господ Бог вместо да служим на Него и хората
- изгарящо любопитство за бъдещето с цел контролиране на съдбата вместо да се уповаваме изцяло на Господ Бог да ни води и напътства
- умствена заблуденост от лъжливи доктрини
- плътска леност, породена от греховния живот

Напомняне: Всеки истински вярващ християнин трябва да се пази чист, а ако сгреши да се покайва и да изповядва греховете си.

Днес, ако отворим който и да е вестник, или превключим на някой по-нетрадиционен телевизионен канал, ще съзрем поне няколко обяви, или дори цели предавания с участието на „експерти“, магове (или наследнички на Ванга – това ми е любимо), които развалят магии и проклятия, правят бяла магия за любов, дават решения на житейски проблеми, предсказват кой ще си намери работа, или предлагат двойна, тройна и не знам си още каква „огнена защита“, амулети, талисмани и всевъзможни други инструменти на тъмнината, които уж помагали на хората. Някои даже и лекуват нелечими болести със съмнителни способи и значително влошават състоянието на човека. В
сички тези хора са служители на тъмнината, имащи съвсем съзнателно нечисти намерения и правещи това за гнусна печалба на гърба на болните и страдащи хора - нека това да е ясно като бял ден. За огромно съжаление обаче, оказва се, че на повечето хора в България това изобщо не им е ясно и имат нужда от много разяснения и просвещение (което и правя с този пост, надявам се).

По мои наблюдения, а предполагам и по статистически данни, ако се водят такива, през последните 10-15 години главоломно нарасна броят на хората, търсещи помощ и утеха при врачки, баячки, знахарки, гледачки, нумеролози, астролози, екстрасенси, биоенерготерапевти, народни лечители, ходжи, чародеи, „каналджии“ на извънземни, съмнителни гурута, и всякаква друга подобна сатанинска паплач. Самият аз преди да стана християнин съм ползвал няколко пъти услугите на такива хора (винаги без положителен резултат, естествено) и не съм и подозирал какво всъщност правя и колко много съм си навредил по този начин. Но нямаше кой да ми каже тогава, бях заблуден и отчаян младеж. Впоследствие, трябваше да се отрека от тези неща пред Бог, за това, че съм ходил при такива хора, както и да се очистя от мръсотията, която те са оставили в мен. (виж Молитва за разрушаване на проклятия).

Причините хората да ходят и да ползват услугите на такива мошеници е, че в момент на отчаяние, житейска безизходица или сериозна болест, те не намират необходимата подкрепа и помощ никъде другаде – напр. лекари, свещеници, приятели, роднини и т.н. Освен това и поради факта, че в нашата мила родина християните-атеисти и езичниците-атеисти са твърде много засега и нямат нужната вяра и разбиране, че само Бог може и иска да изцелява, и никой друг! Изцеление, предложено и осъществено от сатанински служител, е измамно, неистинско и увреждащо. Сатана не иска да изцели никого, а по-скоро да погуби; той не дарява живот, а смърт. Само Бог, който е любов и светлина, може да ни дари със здраве и живот. А Сатана ни дарява с тъмнина, страх и болести. Ето един любим стих из устата на Исус:  

Крадецът влиза само да открадне, да заколи и да погуби; Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно.“ Йоан 10:10  

Крадецът, разбира се, е сатана, който идва да открадне от живота ви, от здравето ви, от финансите ви и да ви съсипе и унищожи. Всеки, който ходи при такива служители на тъмнината, приканва крадецът в своя живот и последствията могат да бъдат фатални! Напоследък в пресата и телевизията се появиха редица репортажи за хора, разминали се на косъм със смъртта, но сериозно пострадали от псевдолечители и чародеи. Не малка част от тези хора са пропиляли спестяванията си и имотите си, отишли в ръцете на измамниците. Затова внимавайте и се пазете, отбягвайте услугите на самозванци, които твърдят, че ще ви излекуват, променят съдбата, защитят от магии и т.н.!  По-добре се покайте, за да се отвърнете от греха и да се обърнете към Бог чрез Помазаника Исус, който е Светлината на света. Покръстете се, станете християни, започнете да ходите на църква, да се молите, да хвалите Бога, да четете Божието слово, и Бог ще ви удостои с присъствието си, и с всички произтичащи от това благословения. Действайте докато е време и още имате тази възможност! 

Докато имате Светлината, вярвайте в Светлината, за да станете синове на Светлината.“ Йоан 12:36 

Само така ще успеем заедно да надвием и разрушим делата на дявола, който действа чрез неговите служители тук на земята.

Ако попитате някой екстрасенс, маг или ясновидец дали смята себе си за служител на тъмнината, той категорично ще отрече и ще каже, че дарбата му е от Бога, за да помага на хората. Това е голяма заблуда, но понякога наистина тези хора не са наясно какво всъщност правят. След време обаче бесовете започват да ги тормозят и манипулират (както е било с Ванга) и едва тогава те се обръщат за помощ към Исус Помазаника, който може да ги освободи от оковите на сатанизма.  Затова, горният  призив за покаяние и обръщане към Бога е и към всички практикуващи окултисти. Ако някои от тях имат искреното желание да помагат на хора и да ги изцеляват, то тогава единственият правилен начин  да го правят е чрез силата, любовта и огъня на Святия Дух и чрез молитва. Всичко останало е от сатана, който е много изобретателен и може лесно да ви убеди, че неговите методи са най-добри. В действителност, той се надява да изиска душата ви и да ви погуби.

За голямо съжаление, по отношение на тези проблеми, господстващата Православна църква в България в повечето случаи, според мен,  не прави достатъчно да разяснява поне на вярващите за опасностите от тези сатанински практики, нито пък им предлага алтернативи като например елеосвещение, молитва с вяра за болния, полагане на ръце, благословия и т.н. А в редките случаи когато това все пак се прави, ефективността е твърде малка поради неверието и комерсиализма на самите свещеници. Това трябва да се промени към по-добро, ако искаме да запазим нацията. Чест прави на коптския отец в Египет, Макарий Юнан, който изцелява болни и изгонва демони. Дано и тук нашите отци прихванат поне малко от него. Дотогава петдесятните групи остават засега едни от малкото, които искрено вярват във и практикуват изцелително-освободително служение. (виж  Божествено Изцеление)

Хората трябва да разберат, че Божието изцеление е факт, засвидетелствано е в Библията и случващо се реално дори и днес, ако бъде активирано с вярата на страдащия. За повечето българи, обаче, Божието изцеление си остава само „приказки от шипковия храст“ или в най-добрия случай добре звучащи и насърчителни истории. Но не случайно е казано, че вярата и любовта ще спасят света. Защото само нашата вяра в Бог, Сина Му и Святия Дух могат да предразположат Божията любов да изпълни сърцата ни, и оттам да дойдат изцеление, благословение, освобождение, радост и вътрешен мир.

Дано съм ви бил полезен.

Ще се радвам ако някой сподели собствените си преживявания и виждания по тези въпроси в коментарите по-долу. Спазвайте добрия тон, моля.




Гласувай:
4



1. vandela007 - Учудваш ме! От една страна показваш ...
15.12.2010 21:10
Учудваш ме! От една страна показваш вяра, а от друга - предлагаш някаква молитва, нещо като молитвеник ли имаш? За всяка ситуация заучена молитва... Молитвите извират от сърцето, а не се заучават. Всеки искрено вярващ се моли със собствена, своя молитва за всеки свой проблем. Но ти си още твърде млад, ще се научиш. Похвално е, че на тази крехка възраст си потърсил Бога. Нека Бог те води в твоя земен пъти да ти дава мъдрост да намериш и пътя към Небето!
цитирай
2. pentecost - Молитвеник
15.12.2010 23:49
Тази молитва ми дойде в момента. И да, сестро, имам мой молитвеник с молитви, (но не за всяка ситуация), пиша си ги сам под водителтсвото на Святия Дух, не ползвам купешки молитвеник. Но в крайна сметка на кой както Бог му вложи в сърцето, недей да бъдеш крайна, моля те, остави хората сами да избират как да се молят.
цитирай
3. llluki - Добре е да има хора които да показват Пътя
18.12.2010 01:46
Едно обаче е като най-голям бич поне за повечето хора. Това е съденето. Ние всички знаем кое по-правилното и уви, когато става въпрос за Господ тогава сме още по-ревностни в съденето си. Не знам какво може да се направи по въпроса. Мисля си, че ако това беше някак си премахнато от нас щеше да е далеч по-лесно всичко, но пък това е болест, която ние си присвояваме, тъй както падналия съди и обвинява Бог. Въобще моралният императив, който Бог ни завещава е наистина висок, стига да не бяхме оставени сами. И тук е най-чудното, колко заслепени сме ние хората от страстите и сенките, до такава степен, че дори когато сме обичани и носени на ръце ритаме, като бесни кози. Дано Бог даде ум и разум на заслепените и да просветли сърцата на ходещите в мрак.
цитирай
4. amity - Точно Святият Дух води човека към ...
04.03.2011 09:50
Точно Святият Дух води човека към покаяние и молитва. Което означава, че искрената молитва не се запаметява. В противен случай ще излезе, че Святият Дух е ограничен и Се нуждае от записване, за да може след това да Си припомни какво е казал. Човек не може хем да се моли, хем да си записва какво казва. Искрената молитва не може да бъде запаметена. Молещият се може приблизително да си спомни какво е казал, но не и да бъде като диктофон.
цитирай
5. pentecost - Търкалца
04.03.2011 22:28
amity, не можах да схвана коментара ти, каква е връзката му с тази статия? никъде в нея не се споменава за говорене и записване едновременно, нещо не схващам? И кой ти каза, че искрената молитва не може да бъде запеметена или записана, къде го пише това? Исус даде конкретна молитва на учениците си, да се молят именно по определен начин, а не да си измислят, значи не е бил искрен според теб така ли? Недей говори свободни съчинения. моля те.
цитирай
6. juli13 - juli13
05.12.2011 11:52
Веднъж срещнах една жена врачка ,която поиска да ми гледа и аз и казах че това което върши е грях и и прочетох второзаконие 18:10-12.Тя се съгласи с мен и каза че Сатана идва всяка вечер при нея и я тормози и я кара да гледа ,но тя не може да се отърве от него.Призна ,че това е от Сатана!
цитирай
7. pentecost - Жулиета,
10.12.2011 23:00
трябвало е да се помолиш за жената и да я насърчиш да търси освобождение и изцеление, дори да не е била кръстена християнка. Че врачуването е от Сатана е повече от ясно, но тези хора имат нужда от помощ, защото те са вързани и оковани в робство. Трябва да им помагаме като им благовестваме Божието царство и Исус Помазаника, който може да ги освободи от властта на Сатана, да ги очисти и да ги направи служители на живия Бог. Исус дойде на земята, за да разруши делата на дявола и ние като негови последователи трябва да правим същото чрез силата на Св. Дух, който ни бе даден на Петдесетница.
цитирай
8. juli13 - juli13
11.12.2011 18:17
Да ,разбира се ,че и казах ,че Исус може да я спаси и освободи .На много такива служители на Сатана съм благовествала.
цитирай
9. hektor666 - в моя блог
24.02.2012 01:22
съм доказал безспорно, че такова божество като християнското, което определя съдбинте на хората, в действителност не съществува... То съществува само в християнския мозък
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене